Wijzerplaat
Wijzerplaat - voor diverse spellen
0 Reviews | Review toevoegen
De wijzerplaat kan ingezet worden voor spellen die meerdere sets met kaarten bevatten met ieder een eigen kleur. Gebruik hem in dat spel als middel om een vraag van een spel te selecteren.

Standaard levertijd

3 werkdagen

ÔéČ┬á73,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

De wijzerplaat is een groot, kunststof spelbord met zes gekleurde vakken. Over een asje draait (na een zetje) een grote, houten wijzer over de gekleurde vakken. Wanneer de wijzer boven een gekleurd vak stopt, pakt de speler een spelkaart van de stapel kaarten met die kleur (spelkaarten worden niet meegeleverd). 

De wijzerplaat kan ingezet worden voor spellen die meerdere sets met kaarten bevatten met ieder een eigen kleur (groen-blauw-paars-geel-oranje-rood). Het vervangt dan de kleurendobbelsteen in dat spel als middel om een vraag van een van de thema’s van een spel te selecteren. Het is een leuk middel om deelnemers te enthousiasmeren en het brengt levendigheid in de groep.

De wijzerplaat werd oorspronkelijk ontwikkeld om te gebruiken bij de koffers met de spellen Vragenderwijs. Daarom wordt het (in de ouderenzorg) vaak ‘wijzerplaat Vragenderwijs’ genoemd. Het is echter bij alle spellen te gebruiken die kaartensets met de genoemde kleuren bevatten. 

De wijzerplaat is te gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld de Vragenderwijsserie, Het Levensloopspel, Veel te Vertellen, Huis Tuin en Keukenspel, Koninklijk Spel. 

Op de wijzerplaat kan het oplegvel Vragenderwijs gelegd worden. Dit kunststof oplegvel is transparant, zodat de kleuren eronder zichtbaar zijn en bevatten de namen van de thema’s van Vragenderwijs Rood en Blauw. Door het oplegvel op de juiste wijze op de wijzerplaat te leggen, matchen de themanamen van een spel bij de kleuren van de wijzerplaat. 

Inhoud

  • Afmeting wijzerplaat: 50 x 50 cm groot.
  • Materiaal: licht kunststof, dus makkelijk schoon te maken.
  • Hij bevat een cirkel met zes gekleurde vakken (groen – blauw – paars – geel – oranje – rood).
  • De gelakte houten wijzer draait op een houten asje. Deze zitten niet aan elkaar vast, de wijzer wordt bij gebruik op het asje gelegd en na gebruik weer los in de koffer opgeborgen.
  • De wijzerplaat en wijzer worden opgeborgen in een grote, transparante kunststof koffer van 51 x 51 cm (en 8 cm dik).
  • In de koffer passen ook oplegvellen en andere spelborden uit de webwinkel.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.