DVD Vroeger - Nederland in de Tweede Wereldoorlog - Box 1
DVD Vroeger - Nederland in de Tweede Wereldoorlog - Box 1
0 Review | Review toevoegen
Deze 3 dvd-box bevat de eerste 3 delen uit een bijzondere 6-delige serie Nederlandse oorlogsdocumenten. Nederland in de Tweede Wereldoorlog bevat unieke verhalen en beelden van Nederland tijdens deze

Standaard levertijd

2-3 werkdagen

€ 17,99
Prijs per stuk
 
Op verlanglijst
Deze 3 dvd-box bevat de eerste 3 delen uit een bijzondere 6-delige serie Nederlandse oorlogsdocumenten. Nederland in de 2e Wereldoorlog bevat unieke verhalen en beelden van Nederland tijdens deze alles omvattende oorlog.

Nooit eerder werd er zo specifiek gekeken naar de rol van Nederland in de oorlog en hoe de overheersing van de Duitsers ervaren werd.

  Bestel hieronder  


Dvd 1 – De Duitse inval, we zien hoe het ons land verging aan de vooravond van en tijdens deze eerste bezettingsmaanden. Zo zien we beelden van o.a. De mobilisatie, Het bombardement op Rotterdam, de intocht van Duitse gemotoriseerde troepen en de Nederlandse verdedigingswerken.

Dvd 2 – De Duitse bezetter, na de Nederlandse capitulatie werd ons land niet onder een Duits militair gezag geplaatst, zoals dat in België was gebeurd, maar kreeg het met een burgerlijk bestuur te maken. Met beelden van o.a. De Duitse intocht, Seyss-Inquart Rijkscommissaris, De arbeidsinzet en Duitse les voor Nederlanders.

Dvd 3 - Het Koninklijk Huis, hier zien we o.a. het bezoek van koningin Wilhelmina aan de gemobiliseerde troepen, het defilé dat prinses Juliana afneemt in Canada, we zien prins Bernard op bezoek bij de Nederlandse piloten in Engeland, prinses Juliana op bezoek in Suriname, maar ook de bevrijdingstour die de koninklijke familie maakt door Nederland en meer.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Soort film
Documentaire
Komedie
Onderwijs en instructie
Ontspanningsbeelden
Thema
Bert Haanstra producties
Dagelijks leven
Dementie
Feestdagen
Het Koninklijk Huis
Hollandse ambachten
Koloniaal Nederland
Muziek
Natuur en landschappen
Ontspanning
PDL
Religie
Spoorwegen
Sport
Technologie
Theater Veder
Tweede Wereldoorlog
Uw jaar in beeld