DVD Vroeger - Nederland in de Tweede Wereldoorlog - Box 1
DVD Vroeger - Nederland in de Tweede Wereldoorlog - Box 1
0 Reviews | Review toevoegen

Deze 3 dvd-box bevat de eerste 3 delen uit een bijzondere 6-delige serie Nederlandse oorlogsdocumenten. Nederland in de Tweede Wereldoorlog bevat unieke verhalen en beelden van Nederland tijdens deze

Standaard levertijd

2-3 werkdagen

€ 17,99
Prijs per stuk

 

Op verlanglijst
 

| Meer

Deze 3 dvd-box bevat de eerste 3 delen uit een bijzondere 6-delige serie Nederlandse oorlogsdocumenten. Nederland in de 2e Wereldoorlog bevat unieke verhalen en beelden van Nederland tijdens deze alles omvattende oorlog.

Nooit eerder werd er zo specifiek gekeken naar de rol van Nederland in de oorlog en hoe de overheersing van de Duitsers ervaren werd.

  Bestel hieronder  


Dvd 1 – De Duitse inval, we zien hoe het ons land verging aan de vooravond van en tijdens deze eerste bezettingsmaanden. Zo zien we beelden van o.a. De mobilisatie, Het bombardement op Rotterdam, de intocht van Duitse gemotoriseerde troepen en de Nederlandse verdedigingswerken.

Dvd 2 – De Duitse bezetter, na de Nederlandse capitulatie werd ons land niet onder een Duits militair gezag geplaatst, zoals dat in België was gebeurd, maar kreeg het met een burgerlijk bestuur te maken. Met beelden van o.a. De Duitse intocht, Seyss-Inquart Rijkscommissaris, De arbeidsinzet en Duitse les voor Nederlanders.

Dvd 3 - Het Koninklijk Huis, hier zien we o.a. het bezoek van koningin Wilhelmina aan de gemobiliseerde troepen, het defilé dat prinses Juliana afneemt in Canada, we zien prins Bernard op bezoek bij de Nederlandse piloten in Engeland, prinses Juliana op bezoek in Suriname, maar ook de bevrijdingstour die de koninklijke familie maakt door Nederland en meer.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten