Verzwaringsdeken - Novista Futura (200 x 150 cm, vanaf 4 kilo) Verzwaringsdeken - Novista Futura (200 x 150 cm, vanaf 4 kilo) Verzwaringsdeken - Novista Futura (200 x 150 cm, vanaf 4 kilo) Verzwaringsdeken - Novista Futura (200 x 150 cm, vanaf 4 kilo)
Verzwaringsdeken - Novista Futura (200 x 150 cm, vanaf 4 kilo) Verzwaringsdeken - Novista Futura (200 x 150 cm, vanaf 4 kilo) Verzwaringsdeken - Novista Futura (200 x 150 cm, vanaf 4 kilo) Verzwaringsdeken - Novista Futura (200 x 150 cm, vanaf 4 kilo)
Verzwaringsdeken - Novista Futura
0 Review | Review toevoegen
Een erkend hulpmiddel bij de behandeling van slaapproblemen en motorische en psychische onrust. Vezelverzwaard en gewatteerd. Zonder ballen dus.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen indien op voorraad

€ 768,80
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Voor wie en waarom

Verzwaringsdekens worden steeds meer gebruikt om mensen met dementie te kalmeren. Bij dementie vindt men het vaak moeilijk om tot rust te komen. Hij of zij loopt te ijsberen en staat ‘s nachts talloze malen op. Met een verzwaringsdeken kan de persoon met dementie de grenzen van het lichaam voelen en hierdoor een gevoel van geborgenheid en rust vinden. De Futura is bovendien geschikt om voor iedereen, die een omsluitend dekbed wil, het fijne, rustgevende en geborgen gevoel te creëren.

LET OP: buiten Nederland gelden andere verzendkosten. Neem contact met ons op voordat u bestelt.

Proefperiode

De Novista verzwaringsdeken mag twee weken worden uitgeprobeerd! Ook is een productpresentatie en een passing mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Op aanvraag

De verzwaringsdeken wordt op bestelling gemaakt. Indien u besluit de deken te retourneren, dan wordt er 15% van het aankoopbedrag in rekening gebracht, tenzij u ervoor kiest de deken om te ruilen voor een ander exemplaar. Bij twijfel over de specificaties adviseren wij u om onze Keuzehulp of een vrijblijvend Adviesgesprek aan te vragen. Dat kan eenvoudig via email.

Over de deken


Het Novista Futura verzwaringsdeken kan worden ingezet als een zintuigstimulerend cognitief hulpmiddel. Door de unieke samenstelling geeft deze gewichtsdeken een zacht en omsluitend gevoel van geborgenheid. Hierdoor ontstaat een kalmerend effect. De wasbaarheid en de gelijkmatige verdeling van het gewicht over het gehele dekbed zijn unieke eigenschappen van de Novista Futura verzwaringsdeken.

Bovendien kan het gebruik een positieve bijdrage leveren om het gebruik van medicatie te verminderen. Het gewicht van de Futura hangt af van persoonlijke behoeften en omstandigheden. Onze productspecialisten adviseren je graag hierbij.

Gebruik bij volwassenen/ouderen

Verzwaringsdekens zijn een hulpmiddel bij dementie voor mensen met een slaapstoornis. Het helpt het lichaam tot rust te komen en verbetert het lichaamsgevoel. Hierdoor kan men makkelijker inslapen / doorslapen, lichamelijke en psychische onrust/stress verminderen en in veel gevallen worden vormen van fixatie afgebouwd.

Deze verzwaringsdekens zijn ook inzetbaar bij mensen met motorische stoornis, Parkinson, ADHD, slapeloosheid, psychoses, angst, autisme, concentratieproblemen en het syndroom van Down.  

Specificaties

 • Perfect tot in elk detail
 • Zacht en plooibaar
 • Eenzijdig gewatteerd voor extra comfort
 • Sneldrogend
 • Zeer duurzaam
 • Geleverd inclusief draagtas
 • Hypoallergeen
 • Wasbaar in wasmachine en droger (zwaardere deken voorzien van rits)
 • Gemaakt van vlamvertragende stof; Trevira CS 140 g/m2

Toepassingsmogelijkheden

De verzwaringsdeken is op vele manieren te gebruiken. Het kan als een dekbed gebruikt worden. Wanneer het om het lichaam is gewikkeld wordt de druk het best gevoeld. Ook kan men er bijvoorbeeld bovenop gaan liggen, of zich ermee inpakken. 

Intensiteit van gebruik

De intensiteit van gebruik is per individu verschillend en hangt af van de hoeveelheid stimulans die nodig is en hoe op deze stimulans wordt gereageerd.
Velen gebruiken een verzwaringsdeken om onder te slapen, anderen gebruiken het af en toe voor een korte periode, om rustiger te worden. Het effect van een verzwaringsdeken wordt vrij snel waargenomen. Als het de gebruiker helpt, zal hij snel kalmeren door de druk die het deken op het lichaam uitoefent. Het effect wordt meestal in de loop van een paar weken duidelijk.

Productinformatie 

 • Formaat (l x b): 200 x 150 cm
 • Kanalen: 16
 • Gewicht: 4, 6, 8, 10, 12 of 14 kg
 • CE-keurmerk, MDR, EUDAMED-register.
 • Voldoen aan de strengste brandveiligheidseisen.
Dit artikel wordt doorgaans (gedeeltelijk) vergoed via de Wlz.
De incontinentiehoes kan los besteld worden.

Wasvoorschrift 

Wasbaar in wasmachine - tot 90 oC - en droger (zwaardere deken voorzien van rits).

3 Dekens vergeleken

 • Novista Futura: het origineel, vezelverzwaard én gewatteerd.
 • Novista Nova Cool: gelijk aan Novista Futura, maar niet gewatteerd. Daardoor koeler en geeft een nog sterker gebakerd gevoel.
 • Novista Safir: de glasparels zijn wat kleiner én per stuk ingestikt. Dat geeft minder geluid bij bewegen in bed. De Safir dekens zijn aan een kant gewatteerd, waardoor aan één kant de glasparels wat duidelijker voelbaar zijn. Hierdoor kan je per persoon bepaald worden hoeveel stimulering je wilt geven. Een zachte kant en een gladde kant.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.