Verzwaringsdeken - Protac Ball Blanket™ - Special, Classic of Flexible Verzwaringsdeken - Protac Ball Blanket™ - Special, Classic of Flexible Verzwaringsdeken - Protac Ball Blanket™ - Special, Classic of Flexible Verzwaringsdeken - Protac Ball Blanket™ - Special, Classic of Flexible
Verzwaringsdeken - Protac Ball Blanket™ - Special, Classic of Flexible Verzwaringsdeken - Protac Ball Blanket™ - Special, Classic of Flexible Verzwaringsdeken - Protac Ball Blanket™ - Special, Classic of Flexible Verzwaringsdeken - Protac Ball Blanket™ - Special, Classic of Flexible
Verzwaringsdeken - Protac Ball Blanket™ - Special, Classic of Flexible
0 Review | Review toevoegen
Een erkend hulpmiddel bij de behandeling van slaapproblemen en motorische en psychische onrust. De persoon met dementie kan de grenzen van het lichaam voelen en hierdoor geborgenheid en rust vinden.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen indien op voorraad.

€ 798,60
Prijs per stuk, vanaf
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Voor wie en waarom

De Ball Blanket wordt steeds meer gebruikt om mensen met dementie te kalmeren. Bij dementie vindt men het vaak moeilijk om tot rust te komen. Hij of zij loopt te ijsberen en staat ‘s nachts talloze malen op. Met de Ball Blanket kan de persoon met dementie de grenzen van het lichaam voelen en hierdoor een gevoel van geborgenheid en rust vinden.

Proefperiode

De Protac Ball Blanket mag twee weken worden uitgeprobeerd!

U kunt de deken twee weken uit proberen (alleen in Nederland). Neem in dat geval contact met ons op. Na de twee weken proefperiode nemen wij contact op om te horen hoe uw ervaringen zijn. U kunt dan beslissen of u de deken wilt aanschaffen, huren (huur/koopsysteem) of retourneren (kosten zijn voor eigen rekening). Meteen bestellen kan natuurlijk ook.

LET OP: Buiten Nederland gelden andere prijzen. Neem contact met ons op voordat u bestelt.

Voorbeelden van toepassingen bij dementie

 

Over de deken

De Protac Ball Blanket stimuleert het sensorische systeem en draagt bij in het creëren van een beter lichamelijk welzijn. De Protac Ball Blanket is ontworpen op de basistheorie van sensorische integratie van de ergotherapeut en psycholoog A. Jean Ayres. De Protac Ball Blanket is voorzien van een medisch CE-merk en is een erkend hulpmiddel bij de behandeling van slaapproblemen en motorische en psychische onrust bij kinderen, volwassenen en ouderen.
 
De Protac Ball Blanket is werkzaam door het gewicht van de losse ballen die druk geven op drukpunten van het lichaam, waarbij zowel de gewaarwording van aanraking (oppervlakkige sensibiliteit) als de gewaarwording van spieren en gewrichten (diepe sensibiliteit) worden gestimuleerd. De oefening van deze druk zorgt voor meer vertrouwen. Daarom geeft de Protac Ball Blanket een kalmerende werking. 

Drie lijnen: de Classic, de Flexible en de Special.

 1. De Special is een granulaatdeken, die bestaat uit compartimenten gevuld met granulaat, verdeeld over 40 compartimenten. De deken omsluit het lichaam en geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Deze deken wordt aanbevolen bij dementie en pijnbestrijding. Deze deken kan d.m.v. een rits in tweeën worden verdeeld en in een gewone wasmachine worden gewassen.
   
 2. In de Classic vindt u de bekende Protac Ball Blanket met een nieuw type plastic ballen die minimaal geluid produceren.
   
 3. De Flexible serie is vergelijkbaar met de Classic modellen, maar met een nieuwe verdeling in aparte compartimenten met uitneembare ballen. Dit nieuwe ontwerp maakt het mogelijk de deken aan te passen aan de specifieke behoefte aan zintuiglijke prikkels van de gebruiker. De losse zakken met vulling en de hoes kunnen in een gewone wasmachine worden gewassen.

Gebruik bij volwassenen/ouderen

Bent u op zoek naar een verzwaringsdeken voor iemand met dementie? Vraag naar de mogelijkheden en prijzen.

Het helpt het lichaam tot rust te komen en verbetert het lichaamsgevoel. Hierdoor kan je makkelijker inslapen/ doorslapen, lichamelijke  en psychische onrust/stress verminderen en in veel gevallen worden vormen van fixatie afgebouwd.

De Protac Ball Blanket wordt gefabriceerd met verschillende soorten ballen. Het element met alleen de plastic ballen zorgt voor het grootste gewicht en druk met als gevolg de sterkste stimulatie van het sensorische systeem.
 
De Protac Ball Blanket met een mix van plastic ballen en polystyreenkorrels met thinsulate laag is lichter en geeft hierdoor een mildere stimulatie van het sensorische systeem.
 
De Protac Ball Blanket met polystyreenkorrels zorgt voor de lichtste stimulatie van het sensorische systeem.

Toepassingsmogelijkheden

De Protac Ball Blanket is op vele manieren te gebruiken. Het kan als een dekbed gebruikt worden. Wanneer het om het lichaam is gewikkeld wordt de druk van de balletjes het best gevoeld. Ook kan men er bijvoorbeeld bovenop gaan liggen, of zich ermee inpakken. 

Intensiteit van gebruik

De intensiteit van gebruik is per individu verschillend en hangt af van de hoeveelheid stimulans die nodig is en hoe op deze stimulans wordt gereageerd.
Velen gebruiken de Protac Ball Blanket om onder te slapen, anderen gebruiken het af en toe voor een korte periode, om rustiger te worden. Het effect van de Protac Ball Blanket wordt vrij snel waargenomen. Als het de gebruiker helpt, zal hij snel kalmeren door de druk die de balletjes op het lichaam uitoefent. Het effect wordt meestal in de loop van een paar weken duidelijk.

Productinformatie 

De Protac Ball Blanket is rechthoekig, en bestaat uit losse doorgestikte segmenten waarin de balletjes zitten. De tijk is gemaakt van 100% katoen of brandwerend Trevira CS. Het is gevuld met plasticballen en/of polystyreenkorrels. De deken met de brandwerende tijk is getest en voldoet aan de norm van de NT FIRE 037 brandbeveiligingstandaard.

De Protac Ball Blanket gevuld met polystyreenkorrels bevat kleine deeltjes en is daarom niet geschikt voor gebruik zonder toezicht bij kinderen onder de 3 jaar.

Wasvoorschrift 

Het gebruik van een overtrekhoes verdient aanbeveling om onnodig vuil worden te voorkomen. Het product is geschikt voor de wasmachine (Classic deken; wasmachinecapaciteit min. 16 kg. (35lbs)).
De deken mag op max. 60*C gewassen worden, maar let op dat het op lage toeren wordt gecentrifugeerd. De deken mag niet in de droger. 
Het wasvoorschrift vindt u ook op het label aan de Protac Ball Blanket.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.