BLYS-verlichting voor nachtkastje BLYS-verlichting voor nachtkastje BLYS-verlichting voor nachtkastje BLYS-verlichting voor nachtkastje BLYS-verlichting voor nachtkastje BLYS-verlichting voor nachtkastje
BLYS-verlichting voor nachtkastje BLYS-verlichting voor nachtkastje BLYS-verlichting voor nachtkastje BLYS-verlichting voor nachtkastje BLYS-verlichting voor nachtkastje BLYS-verlichting voor nachtkastje
Verlichting voor nachtkastje
0 Review | Review toevoegen
Zachte nachtverlichting voor het hele oppervlak van het nachtkastje, speciaal voor mensen met dementie. Spullen zijn makkelijk te vinden, zonder het lichtknopje te moeten zoeken.

Standaard levertijd

10 werkdagen

€ 182,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

De lage lichtbak legt u op het nachtkastje thuis of in het verzorgingshuis. Handcontact ergens langs de rode hoofdrand schakelt het apparaat aan of uit. Het licht zorgt 's-nachts voor onmiddellijke focus en helpt mensen met geheugenverlies desoriëntatie te verminderen bij het wakker worden midden in de nacht. Het helpt ook de eerste schok te voorkomen die veel senioren ervaren bij het inschakelen van conventionele verlichting, of de frustratie van het proberen persoonlijke spullen in het donker te vinden. Ook voor slechtzienden is dit een goede oplossing. 

Deze nachtverlichting zorgt voor gerichte veiligheid, ruimtelijk inzicht, vermindert vallen en breken, verlichting met weinig impact en verbetert de sfeer.

Zachte nachtverlichting

Deze extra grote tablet met nachtlampje is een strakke moderne lichtbron die op elk standaard nachtkastje kan worden geplaatst. Het is ontworpen om brillen, medicijnen, glas water, telefoon en andere persoonlijke spullen op te plaatsen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gevonden bij het wakker worden, zonder het hoofdlicht aan te doen. Dit zorgt voor een goede nachtrust en zorgt voor comfort en gemoedsrust.

De lage gloed helpt ouderen een gevoel van veiligheid te behouden en zorgt voor een ononderbroken slaap. Het kan worden gebruikt als nachtlampje of zachte slaapkamerverlichting. Het maakt gebruik van LED-achtergrondverlichtingstechnologie voor een gelijkmatige verdeling van het licht. 

Bedieningspaneel

Het wordt bediend door middel van een eenvoudig aanraakpaneel langs de voorzijde.

Handcontact ergens langs de rode hoofdrand schakelt het apparaat aan of uit en de helderheid kan worden gewijzigd door twee kleine 'heldere' en 'dimbare' zones aan te raken. Blys™ onthoudt zijn vorige lichtinstelling wanneer hij is uitgeschakeld.

Achtergrond

Achtergrond onderzoek: het Blys™-concept is afgeleid van bevindingen van 'Somnia'; een vierjarig onderzoeksprogramma van een consortium van universiteiten als onderdeel van het 'New Dynamics of Ageing'-initiatief. De belangrijkste onderzoekspartner was het Bath Institute of Medical Engineering (nu Designability genoemd)

De belangrijkste doelen waren:

 • De betekenissen en determinanten begrijpen van slaap van slechte kwaliteit bij ouderen in de gemeenschap en in woonomgevingen.
 • Het ontwikkelen van kosteneffectieve benaderingen voor niet-medicamenteuze zelfmanagement van slaapproblemen bij ouderen met een chronische ziekte.

"Veel meer dan een lamp of nachtlampje ... Blys zorgt voor gerichte veiligheid, ruimtelijk inzicht, vermindert vallen en breken, verlichting met weinig impact en verbetert de sfeer voor zowel bewoners als personeel"

Producteigenschappen

Deze lichtbak voor seniorenverzorging is morsbestendig, laagspanning en blijft koel om aan te raken. Het straalt een geruststellend, warm gloeiend licht uit. Het licht mag de hele dag aan blijven en 'Never Gets Hot'. Het wordt geleverd met een ingebouwde 4 watt LCD-lamp die een paar jaar meegaat. Prijswinnaar Health awards.
 
 • Formaat: 40 x 40 x 2,5 cm
 • Gewicht: 2,6 kilo
 • Materiaal: rood kunststof (mat) en glasplaat
 • Type lichtbron: LCD-lamp (4 watt, gaat paar jaar mee).
 • Lampkenmerk: aanpasbare lichtintensiteit
 • Stroombron: met snoer elektrisch
 • Stroomverbruik: minder dan 700mA bij 5V. Het apparaat wordt niet heet, zelfs niet bij maximale helderheid
 • Wattage: ‎4 watt

Inhoud

 • lamp
 • airco-adapter
 • snoer en stekker
 

Handig om bij te bestellen
De verlichting voor het nachtkastje is een Amerikaans apparaat dat standaard met een Amerikaanse stekker wordt geleverd. U heeft voor gebruik in Nederland/Europa dus een adapter nodig. Wanneer u nog geen adapter bezit, dan kunt u deze stekker erbij bestellen. Dat kan middels het keuzemenu bovenaan deze pagina.


 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.