De verborgen zin van dementie
De verborgen zin van dementie
0 Reviews | Review toevoegen

Van buitenaf gezien lijkt dementie zinloos: wat is de betekenis van geheugenverlies of het niet meer herkennen van geliefden? Pleidooi voor omgang met mensen met dementie vanuit het hart.

Standaard levertijd

2 werkdagen

€ 13,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Samenvatting

In De verborgen zin van dementie beschrijft Hans Stolp een andere manier van omgaan met dementie en dementerenden, namelijk vanuit het hart. Op dit moment lijden in Nederland zo'n 260.000 mensen aan dementie en dit worden er elk jaar meer.

   Bestellen  

Hans Stolp geeft met zijn andere kijk op dementie een mogelijke oplossing voor dit snelgroeiende maatschappelijke probleem.Van buitenaf gezien lijkt dementie zinloos: wat is de betekenis van geheugenverlies of het niet meer herkennen van geliefden? Hans Stolp ziet het zo: dementerenden maken een transformatie door richting zachtheid en vrijheid, die ervoor zorgt dat zij na de dood zonder al te zware (onverwerkte) lasten kunnen binnentreden in de geestelijke wereld.

Recensie(s)

Over een ziekte die zeer ingrijpend is, ook voor de nabije omgeving. De auteur toont een weg om anders te leren kijken naar de demente mens en naar wat hij meemaakt. Het is een aangrijpende ziekte, pijnlijk en verdrietig voor alle naastbestaanden. Vaak wordt er nu in een vroeg stadium gekozen voor euthanasie. De vraag is dan of er bij de zieke nog verborgen geestelijke groei kan zijn, die daardoor wordt afgebroken. En of zorgende aanwezigen daar iets aan kunnen bijdragen. Het boek geeft informatie over verschillende soorten dementie, maar richt zich toch vooral op Alzheimer. Veel aandacht gaat naar de 'geestkracht' die aangesproken kan worden en de taal die de zorgende kan leren. In de donkere tunnel van dementie kunnen er af en toe lichtjes opflakkeren en heel bijzonder is wel wat hij noemt 'het wonder van de terminale helderheid'. De schrijver is pastor en auteur van vele boeken. Zijn werk ademt menselijke warmte en geestelijke zorg.

Roger Weverbergh

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789020211467
Auteur
Hans Stolp
Laatst bekeken producten