Vensters met verhalen. Over ouders met dementie
0 Reviews | Review toevoegen

Wat doet het met je als een van je ouders dementie heeft? Over deze vraag gaat het boek dat ruim zeventig korte verhalen bevat die zijn gebaseerd op gesprekken met kinderen van mensen met dementie.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

€ 16,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Samenvatting

Oeds Visser (Herbergier Bartlehiem) ging in gesprek met mensen waarvan de vader of moeder dementie heeft en schreef daarover een boek. Hij stelde vragen als: 'Wat zie je bij je ouder veranderen? Wat doet dit met je? Wat kom je tegen? Hoe ga je om met de veranderingen? 

Het boek bevat ruim zeventig korte verhalen die zijn gebaseerd op deze gesprekken. Stuk voor stuk vertellen de verhalen wat het met mensen doet als een van hun ouders dementie heeft. Het boek volgt de verschillende fasen die mensen doorlopen. 

Joep Dohmen, emeritus hoogleraar wijsgerige en praktijkgerichte ethiek aan de Universiteit voor Humanistiek, en lector Bildung aan de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie, schreef een voorwoord voor het boek: 

“Dit boek is belangrijk juist omdat deze verhalen de levensfase van kinderen met hun dementerende ouders zichtbaar en begrijpelijk maken. Dementie is een realiteit waar veel volwassen kinderen mee moeten leren leven. Deze praktijkverhalen laten zien in wat voor een onverwachte nieuwe werkelijkheid je dan terecht komt en wat er dan met je gebeuren kan.

Auteur

Oeds Visser (1962, Workum) studeerde HBO verpleegkunde en verplegingswetenschappen aan de Universiteit Maastricht. Hij werkte jarenlang als verpleegkundige en als beleidsmedewerker bij diverse zorginstellingen. Gaandeweg kwam hij tot de conclusie dat de beste zorg die mensen met dementie kunnen krijgen persoonlijk en kleinschalig is. Samen met zijn vrouw Judith vormt hij sinds 2010 het ondernemende duo achter Herbergier Bartlehiem

De Herbergier is een landelijke franchiseorganisatie van kleinschalige woonvormen voor mensen met geheugenproblemen. De Herbergier is opgericht door Hans van Putten, tevens initiatiefnemer van de Thomashuizen. De Herbergier wil mensen met geheugenproblemen een warm en liefdevol thuis bieden. 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
: 9789463650847
Auteur
: Oeds Visser
Kaft
: Paperback
Uitgever
: Uitgeverij Elikser