Uw patiënt; onze moeder
Uw patiënt; onze moeder
0 Reviews | Review toevoegen

Dit boek is een pleidooi voor samen zorgen in het verpleeghuis. Dat maakt de zorg beter. Dat is niet alleen goed voor de bewoner, maar ook voor familie én professionals in de langdurige zorg.

Standaard levertijd

2 - 5 werkdagen

€ 15,50
Prijs per boek

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Mieka Vroom is freelance journaliste en houdt zich bezig met de relatie tussen familie en professional in de zorg. Tijdens het tien jaar durend verblijf van haar moeder in het verpleeghuis hield zij een blog bij met als motto: ‘We don’t have any problems with the residents. Just with their relatives.’

Na het overlijden van haar moeder in 2012 begon zij met het schrijven van ‘Uw patiënt; onze moeder’. In dit boek betoogt zij dat het mogelijk is om familie een serieuze rol te laten spelen in de zorg voor haar familielid in een verpleeghuis. Haar verhaal laat zien dat dit ook weerstand oproept. Een verpleeghuis heeft zijn eigen dynamiek en stelt vaak (onnodige) grenzen tot waar familie mag helpen.

De familie in dit boek laat zich daar echter niet door weerhouden. Zij is actief betrokken bij de zorg die daardoor persoonlijker en zinvoller wordt. Dit boek maakt het belang en de betekenis van samenwerking duidelijk, tussen alle betrokkenen.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
: 978-90-806049-0-2
Auteur
: Mieka Vroom
Uitgever
: Parterre