Geheugensteun om voldoende te drinken - Ulla Geheugensteun om voldoende te drinken - Ulla Geheugensteun om voldoende te drinken - Ulla Geheugensteun om voldoende te drinken - Ulla Geheugensteun om voldoende te drinken - Ulla Geheugensteun om voldoende te drinken - Ulla Geheugensteun om voldoende te drinken - Ulla
Geheugensteun om voldoende te drinken - Ulla Geheugensteun om voldoende te drinken - Ulla Geheugensteun om voldoende te drinken - Ulla Geheugensteun om voldoende te drinken - Ulla Geheugensteun om voldoende te drinken - Ulla Geheugensteun om voldoende te drinken - Ulla Geheugensteun om voldoende te drinken - Ulla
Geheugensteun om voldoende te drinken - Ulla
0 Review | Review toevoegen
Veel mensen met dementie drinken onvoldoende. De dorstprikkel verdwijnt. Dit eenvoudige apparaatje, bevestigd aan een fles of smal glas, stimuleert met een lichtsignaaltje om regelmatig te drinken.

Standaard levertijd

5 - 7 werkdagen

€ 30,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Een op de drie mensen drinkt dagelijks onvoldoende. 

Uitdroging is een tekort aan lichaamsvocht. Uitdroging treedt op wanneer het lichaam meer vocht uitscheidt dan opneemt en is slecht voor iedereen. Vooral de hersencellen zijn gevoelig voor ernstige uitdroging. Wanneer iemand te weinig drinkt heeft dit direct gevolgen voor het cognitieve vermogen (denken, concentreren). Verwarring is daarom een van de belangrijkste aanwijzingen voor ernstige uitdroging. Zeer ernstige uitdroging kan zelfs tot een coma leiden.

Uitdroging komt vooral veel voor bij ouderen, en nog meer bij mensen met dementie, omdat de dorstprikkel steeds meer verdwijnt. Zij merken daardoor niet altijd dat ze uitdrogen. 

Ulla helpt u herinneren om voldoende te drinken


De Ulla is een klein apparaatje dat u kunt bevestigen op uw drinkflesje of uw drinkglas. Wanneer de Ulla detecteert dat u in de afgelopen 30-40 minuten niet meer uit uw glas hebt gedronken, geeft het apparaatje een lichtsignaal. U wordt er dan aan herinnerd dat u wat moet drinken. Dat is 16 keer binnen acht uur. Bijzonder effectief omdat mensen met dementie alles wat stilstaat minder goed waarnemen, een dynamische prikkel (lichteffect) trekt aandacht.

Ulla geeft alleen een lichtsignaal wanneer u gedurende 30-40 minuten vergeet te drinken. Er komt geen geluidsalarm uit het apparaatje. ​Op het moment dat u een slok neemt uit het glas, stopt het lampje met knipperen.

De Ulla detecteert daglicht, daarom schakelt hij 's ochtends automatisch in en 's nachts automatisch uit. Wanneer er geen beweging in de kamer is, dan gaat de Ulla automatisch na twee intervallen uit en wacht tot u terugkomt. In het donker geeft hij helemaal geen licht, zelfs als er beweging in de kamer is.

Handig en leuk cadeautje met unieke voordelen

 • Simpel. Geen knoppen, of instellingen. Geen app.
 • Voorkomt ziekenhuis opnames
 • Past om elk soort glas, beker of fles.
 • Daglichtsensoren zetten de Ulla 's ochtends wanneer het licht wordt automatisch aan, en zetten 'm uit wanneer het donker wordt
 • Het geavanceerde knipperpatroon activeert de aandacht minimaal 2x per uur vanuit de ooghoeken, ook als u niet direct naar Ulla kijkt
 • Ontwikkeld en getest door doctoren en ingenieurs
 • Gemaakt van materiaal dat goedkeurd is door de medische industrie

Voorkomen is beter dan genezen. Tips voor voldoende drinken.

Houd bij hoeveel u drinkt
Houd bij hoeveel glazen u per dag drinkt. Dagelijks zou u meer dan 1,5 liter moeten drinken. Dat zijn minimaal 8 glazen per dag. Kopjes koffie hebben meestal een kleinere inhoud dan een glas. Houd hier rekening mee.

Geef het drinken een smaakje
Het is niet nodig om de hele dag door water te drinken. Koffie, thee en sap helpen allemaal om voldoende vocht binnen te krijgen.

Plaats een fles in het zicht
Vaak vergeten mensen te drinken. Zet een fles of karaf met water in het zicht zodat u meerdere malen per dag wordt herinnerd om te drinken.

Diverse kleuren

U kunt kiezen uit de kleuren Roze, Blauw, Groen, Paars, Zwart.

Specificaties. 

 • batterijduur van 6 maanden
 • batterij is te vervangen
 • coin-cell batterij CR2032
 • werkt bij een temperatuur van 0-70 graden Celsius 
 • gewicht: 25 gram
 • afmetingen: 4 x 2.5 x 1 cm
  bestellen  

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.