Toiletgang bij dementie
Toiletgang bij dementie
0 Reviews | Review toevoegen
Door vroege signalering en diagnostiek is het mogelijk om incontinentie voor een deel te verminderen of zelfs te voorkomen. De inbreng van verzorgenden en andere medewerkers is daarbij onmisbaar.

Standaard levertijd

2-4 werkdagen

ÔéČ┬á20,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Incontinentie bij dementie is niet altijd te voorkomen. Tegelijkertijd hebben ouderen met dementie in zorgcentra vaak onnodig last van incontinentie. Door vroege signalering en diagnostiek is het mogelijk om incontinentie voor een deel te verminderen of zelfs te voorkomen. De inbreng van verzorgenden en andere medewerkers in zorgcentra is daarbij onmisbaar.

Toiletgang bij dementie legt uit wat goede zorg bij incontinentie is. Het biedt praktische handvatten om onnodige incontinentie in zorgcentra terug te dringen en zo de kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen met dementie te verbeteren. Helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen kunnen met dit boek direct aan de slag om de hulp bij toiletgang beter, sneller en met respect en aandacht voor de cliënt te laten verlopen. Mantelzorgers kunnen leren hoe incontinentie ontstaat en welk gedrag daarbij hoort.

Dr. Paul van Houten is als specialist ouderengeneeskunde werkzaam in Zonnehuisgroep Amstelland. Hij publiceerde in 2008 een proefschrift over de relatie tussen toiletvaardigheden en incontinentie bij ouderen in zorgcentra. Hij is tevens een van de samenstellers van de Richtlijn `Urine-incontinentie bij kwetsbare ouderen’ (2010). 

Aliëtte Jonkers werkt als zelfstandig medisch journalist en schrijft voor vakbladen in de gezondheidszorg. Ouderenzorg is een van haar specialisaties.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789035232396
Auteur
Dr. Paul van Houten, Ali├źtte Jonkers
Uitgeverij
Reed Business Education