Schommelstoel - Thera Glide Schommelstoel - Thera Glide
Schommelstoel - Thera Glide Schommelstoel - Thera Glide
Schommelstoel - Thera Glide
1 Review | Review toevoegen
De Thera-Glide is een speciale schommelstoel die in voor- en achterwaartse richting kan bewegen. Hierdoor hebben mensen minder de neiging om op te staan en te gaan lopen en wordt de onrust weggenomen.

Standaard levertijd

5-8 werkdagen indien op voorraad.

€ 1.929,75
Prijs per stoel
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Speciale schommelstoel

De Thera-Glide is een speciale schommelstoel die in voor- en achterwaartse richting kan bewegen. De stoel heeft een uniek veiligheidsmechanisme, er is een automatische rem die het schommelen blokkeert. Deze rem wordt geactiveerd als de rugleuning niet meer wordt belast.
De stoel komt in beweging door met de benen druk uit te oefenen op de grond. Dit heeft een stimulatie van de eigen spieren en gewrichten. De lineaire schommelbeweging beïnvloedt het evenwichtsorgaan en dit heeft een kalmerende werking op de prikkelverwerking. Hierdoor hebben mensen minder de neiging om op te staan en te gaan lopen. Het is een echte relax stoel. 

In klinische studies is aangetoond dat de zachte schommelbeweging van een schommelstoel endorfine aanmaakt, een chemische stof die bekend staat de stemming te verbeteren en die pijn verminderend werkt.


Als mensen toch willen opstaan uit de stoel wordt de automatische rem geactiveerd en kan de transfer veilig worden uitgevoerd. Het speciale automatische remsysteem is geplaatst in de rugleuning, als de onderrug los komt van de stoel wordt de rem geactiveerd en dit  zorgt voor een veiligere manier van opstaan. Zodra de gebruiker gaat zitten in de stoel tegen de rugleuning, wordt de schommelwerking weer geactiveerd. De schommelwerking kan door derden aan de achterkant van de stoel worden vastgezet. De stoel heeft een stalen binnen frame met daarop houten delen bevestigd. Hierdoor heeft de stoel een zeer sterke en stabiele constructie. Aan de zijkant zijn extra steunen op de vloerdelen bevestigd om kanteling van de stoel zoveel mogelijk uit te sluiten. Door de hoogwaardige constructie is de levensduur van de stoel is zeer lang.

Comfort

De Thera-Glide stoel biedt een zeer comfortabel zitcomfort door de voorgevormde kussens, gepolsterde armleggers. Aan de voorzijde van de armlegger is er een grip voor de handen, om een goede steun te bieden bij het opstaan. Het rugdeel van de Thera-Glide is instelbaar in diepte en in een geringe kanteling. De hoogte van de stoel is instelbaar op het frame van de stoel.

Materiaal

De stoel heeft een stalen frame, maar is afgewerkt met hout, wat de stoel een huiselijk gevoel geeft. Er zijn verschillende houtsoorten te kiezen. Tevens zijn de kussens in verschillende kleuren verkrijgbaar: blauw, beige, rood en cognac. De bekleding lijkt op leer, kan goed schoongemaakt worden en is brandvertragend.

Proefperiode

De Thera-Glide mag twee weken worden uitgeprobeerd!!

U kunt de Thera-Glide twee weken uitproberen. Na twee weken nemen wij contact op om te horen hoe uw ervaringen zijn. U kunt dan beslissen of u de Thera-Glide wilt aanschaffen of retourneren.

Let op: bij retour van de Thera-Glide brengen wij de transportkosten à € 75,00 ex. 21% btw in rekening. De retourkosten buiten Nederland kunnen afwijken. Vraag hiervoor een offerte aan.

Sorteren op:

Review toevoegen
Miranda - 24-08-2020 16:33

Cliënt vond de stoel fijn zitten. Mooie stevige degelijke stoel. Echter gebruikte onze cliënt de schommelfunctie niet echt, dus we hebben hem daarom niet aangeschaft.