Sprekende handen
Sprekende handen
0 Reviews | Review toevoegen
Een uniek werkboek met een methodiek voor ontmoetingsgroepen met en voor mensen met dementie, wonend op psychogeriatrische afdelingen in verpleeg- en verzorgingshuizen.

Standaard levertijd

2-4 werkdagen

€ 59,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Sprekende handen is een uniek werkboek met een methodiek voor ontmoetingsgroepen met en voor dementerende mensen, wonend op psychogeriatrische afdelingen in verpleeg- en verzorgingshuizen.

De methodiek is in de praktijk ontwikkeld en sluit aan bij die stromingen in de ouderenzorg die de beleving van oude mensen zelf, en de aandacht voor hun eigen levensverhaal centraal stellen. Dat blijkt zeer goed te werken.

Eerst geven de auteurs informatie over de methodiek en over hun samenwerking als muziektherapeut en geestelijk verzorger. Vervolgens worden 46 uitgewerkte programma’s voor groepsbijeenkomsten beschreven, die als kapstok dienen voor de bijeenkomsten. Als thema voor deze programma’s is gekozen: “Sprekende handen”, waarbij de handen de levensverhalen van ouderen symboliseren.

Extra: filmfragmenten

Dit werkboek bevat een link (tbv internet) met verwijzingen naar filmfragmenten van een bijeenkomst van een ontmoetingsgroep, die de tekst nader illustreren. In het boek zijn verwijzingen opgenomen naar deze filmfragmenten.

Voor wie

Sprekende handen is bedoeld voor geestelijk verzorgers, muziektherapeuten en professionals werkzaam in de ouderenzorg zoals verzorgenden, persoonlijk begeleiders, woonbegeleiders en activiteitenbegeleiders. Ook familieleden en vrienden van dementerende ouderen kunnen baat hebben bij dit werkboek.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789031380701
Auteur
Paula Irik, Irene Maijer - Kruijssen
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum