Singing in the brain Singing in the brain
Singing in the brain Singing in the brain
Singing in the brain
0 Reviews | Review toevoegen
Muziek, op wat voor manier dan ook beleefd, professioneel of zomaar, passief of actief, kan wonderen doen. In Singing in the brain beschrijft Scherder hoe.

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

€ 25,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Samenvatting

Erik Scherder speelt viool. Hij kan er nog niet veel van, maar het oefenen en het bezig zijn met muziek stimuleert zijn hersenen. Hij wordt er fit van – en gelukkig. Muziek, op wat voor manier dan ook beleefd, professioneel of zomaar, passief of actief, kan wonderen doen. In Singing in the brain beschrijft Scherder hoe.

   Bestellen  

Een aantal bijzondere mensen komt voorbij: de violist die een aardbeving overleefde, het meisje dat uit een coma ontwaakt door haar lievelingsmuziek, de verlamde gitarist die componist werd, de eeneiige tweeling die geen melodie kan volgen maar ritmisch geniaal is.

Waarom wordt een liedje een hit? Waarom houden we van droevige muziek? Dit boek beantwoordt alle vragen over hersenen en muziek.

Boeiende wetenschap wordt afgewisseld met unieke casestudy's. De meest bevlogen professor van Nederland vertelt zoals alleen hij dat kan: met vaart, vaardigheid en
een groot inlevingsvermogen.​

Recensie

Scherder is bekend uit de media (DWDD) en zijn boek 'Laat je hersenen niet zitten' (2014)* was een bestseller. Vanaf zijn jeugd is hij geïntrigeerd door muziek en als neuropsycholoog heeft hij nu alles wat er bekend is over de relatie tussen muziek en hersenwerking op een rijtje gezet. Het is één droge opsomming van vakliteratuur en wetenschappelijke artikelen, met verwijzingen naar delen van de hersenen, die voor de niet-vakman geen gemakkelijke lectuur vormt. Heel interessant om kennis van te nemen, maar saai en niet erg praktisch. Boeiend zijn de hoofdstukken over muziek en dementie, de ziekte van Parkinson, het effect op comateuze patiënten en bij autisme. Enthousiast geschreven met eigen ervaringen, casuïstiek, uitgebreide literatuurlijst en register. Zijn boodschap: muziek is op alle manieren goed voor de hersenen, zoals bewegen dat in zijn eerste boek was. Met illustraties in kleur, voetnoten, een literatuurlijst, register en enkele bijlagen.

M.A.M. Bomhof, neuroloog-psychiater

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789025307035
Auteur
Erik Scherder
Uitgeverij
Athanaeum