Aquapaint Prachtige dieren Aquapaint Prachtige dieren Aquapaint Prachtige dieren Aquapaint Prachtige dieren Aquapaint Prachtige dieren Aquapaint Prachtige dieren
Aquapaint Prachtige dieren Aquapaint Prachtige dieren Aquapaint Prachtige dieren Aquapaint Prachtige dieren Aquapaint Prachtige dieren Aquapaint Prachtige dieren
Aquapaint - Prachtige dieren - Schilderen met water
2 Reviews | Review toevoegen
'Schilderen met water' is een uniek en herbruikbaar schilderproduct voor mensen met dementie.

Standaard levertijd

3 werkdagen

€ 26,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Magie

De ware magie van Schilderen met water is dat mensen in de latere stadia van dementie zich creatief kunnen uiten en een gevoel van vreugde en voldoening kunnen krijgen. Elke rustgevende penseelstreek, met slechts een scheutje water, onthult weer een stukje van een prachtig beeld. 

Kies een beeld dat u aanspreekt. Neem een kwast met water en begin met schilderen. Door het water komen de onderliggende kleuren vanzelf tevoorschijn. Nadat het paneel is opgedroogd wordt het paneel weer wit en kunt u het paneel weer opnieuw gebruiken. Deze panelen zijn speciaal voor de doelgroep ontworpen.

Zie foto hieronder, waarin de diverse fases van het schilderen zijn weergegeven (deze afbeelding behoort niet tot de 'boerderij herinneringen' set en dient slechts ter illustratie). 


Deze set bestaat uit vijf verschillende afbeeldingen die zorgvuldig zijn geselecteerd om na voltooïng een gesprek te kunnen beginnen.

Vijf panelen: goudvis, paard, kat, pauw en vlinder.

Specificaties

  • 5 vellen van elk 26 x 21 cm
  • Herbruikbaar - laminaatrug, kaartmateriaal
  • Geen verf nodig, alleen water
  • Zou een jaar mee moeten gaan bij dagelijks gebruik en onderhoud, meer bij correct gebruik
  • Ontworpen om de behendigheid te verbeteren
  • Bij de leeftijd passende afbeeldingen zijn bedoeld om gesprekken te inspireren
Let op, een kwast of penseel is niet inbegrepen in de set.

Onderhoudsinstructies

Indien goed verzorgd, kunnen de vellen vele jaren meegaan. Zorg ervoor dat u geen krassen maakt op het oppervlak, daarom raden we borstels zonder metalen handgreep aan. Gebruik geen chemische middelen om kunstvellen schoon te maken, omdat deze de afbeeldingen kunnen beschadigen.

Veel Gestelde Vragen


Hoe lang blijft het beeld aanwezig?
Het beeld blijft ongeveer 10-15 minuten aanwezig. Deze tijd kan variëren afhankelijk van de aangebrachte hoeveelheid water en de kamertemperatuur.
Hoeveel afbeeldingen zitten er in elk pakket?
Er zitten vijf vellen in elke verpakking. Kijk voor meer variatie in het Aquapaints-pakket met 5 x pakketten van 5 vellen!
Welke kwast zou je aanraden om te gebruiken met Aquapaints?
Elke standaard dikke kwast is goed te gebruiken. Een kleine spons kan ook worden gebruikt.
Hoe maak ik de tekenvellen schoon?
We raden aan om alleen met water en een schone doek te reinigen.
Hoe schilder ik de afbeelding?
Gebruik alleen een penseel en wat water - we raden aan om een lage schaal met een beetje water te gebruiken zodat de borstel er makkelijk in gedompeld kan worden en morsen daarmee te minimaliseren.
Onderstaand filmpje laat zien hoe het schilderen met water precies werkt. 

Sorteren op:

Review toevoegen
Suzanne | Dementie-winkel.nl - 01-11-2022 13:40

Dank voor uw review! Het beeld (na natmaken) blijft inderdaad ongeveer 10-15 minuten aanwezig. Deze tijd kan variëren afhankelijk van de aangebrachte hoeveelheid water en de kamertemperatuur.

Margo van Dongen - 24-10-2022 19:48

Zelf heb ik de aquapaint uitgeprobeerd, je moet het wel redelijk snel doen. Ik vond het erg mooi. De afbeelding bleef bij mij lang genoeg zichtbaar.

Voor mijn moeder is de aquapaint helaas niet zo’n succes. Ik had haar wel een dikke kwast gegeven, maar ze ging zó secuur en voorzichtig te werk, dat ze nooit de volledige afbeelding te zien kregen. Ook bleef ze vragen: waar is de verf?