Patat en Pavlov
0 Reviews | Review toevoegen

In Patat & Pavlov neemt Gerdien Breimer je mee in het leven met dementie van haar moeder Roelien. Bevat achtenveertig liefdevol en integer geschreven ervaringsverhalen.

Standaard levertijd

1-2 werkdagen. Komt 15 maart uit. U kunt nu al een exemplaar reserveren.

€ 15,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Samenvatting

De auteur Gerdien Breimer neemt je in Patat & Pavlov mee in het leven van haar moeder met dementie.

Terwijl je leest, krijg je het gevoel dat je in de huiskamer zit bij Gerdien, haar moeder Roelien en de overige bewoners van De Beuk. Voor je op tafel staat een kopje thee. Je koekje is net op. Je hoort hoe Gerdien aansluit en meebeweegt met haar moeder. Je maakt mee hoe ze zich inspant om haar moeder niet te corrigeren als ze fouten maakt. Je ziet hoe ze contact met haar moeder maakt, mentaal en fysiek. Je beleeft het plezier dat ze samen hebben met ze mee. Soms is moeder Roelien verdrietig of zelfs boos. Je ervaart hoe ze van Gerdien de ruimte krijgt om ook die gevoelens te beleven, waardoor ze wegebben.

   Bestellen  

“Het is niet anders” zei haar moeder drie jaar geleden toen ze vanwege haar alzheimer moest verhuizen naar De Beuk, een gesloten psychogeriatrische afdeling van De Wijde Blik in Assen. Dochter Gerdien Breimer schreef er diezelfde dag een blog over, en in de afgelopen drie jaar volgden er nog veel meer.

Gerdien Breimer is van oorsprong maatschappelijk werker. De band met haar moeder was nooit heel hecht en warm. De ziekte van Alzheimer heeft daar verandering in gebracht. Het heeft de afstand tussen hen verkleind en daar is Gerdien blij mee.

Patat & Pavlov bevat achtenveertig liefdevol en integer geschreven verhalen.
 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
: 9789081821599
Auteur
: Gerdien Breimer
Uitgever
: Rineke Dijkinga Books