Op bezoek bij een dierbare met dementie 5 3
Op bezoek bij een dierbare met dementie
Op bezoek bij een dierbare met dementie
Reviews | Review toevoegen

Positieve en praktische gids. Ruim 60 concrete ideeën om van bezoek aan een naaste met dementie ook een goede tijd te maken.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

€ 15,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Op bezoek bij een dierbare met dementie geeft een korte en heldere uitleg over wat dementie met iemand doet. Vervolgens biedt het ruim 60 concrete ideeën om van bezoek aan een naaste met dementie ook een goede tijd te maken.

Op bezoek gaan bij een familielid of vriend die lijdt aan dementie vinden veel mensen een moeilijke opgave. Met mensen met dementie is het immers lastig om een gesprek te voeren: ze weten weinig tot niets meer, ze herkennen je wellicht niet meer en bovendien: ze zijn zo weer vergeten dat je bent geweest. Wat heeft het voor zin om te gaan?

Dit boek helpt mensen letterlijk over de drempel. De auteurs, Anniek Kramer en Marcelle Mulder, zijn werkzaam in de zorg én ervaringsdeskundigen. Ze (her)kennen de ongemakkelijkheid die er kan bestaan in de omgang met mensen met dementie. 

Een zeer heldere uitleg over wat dementie is en hoe het je relatie met dierbaren beïnvloedt. Met talrijke voorbeelden en praktische toelichting over het maken van echt contact. Een praktisch boek vol met ideeën om een bezoek leuker en waardevoller te maken. 

Preview 

 

Marcelle Mulder werkt als humanistisch raadsvrouw voor ouderen met dementie en hun familie en met verzorgenden. Haar vader kreeg na een hersenbloeding ernstig hersenletsel en woonde de laatste jaren van zijn leven in een verpleeghuis. 

Anniek Kramer coacht en geeft beleidsadvies op het gebied van HR. Via vrijwilligerswerk kwam zij in aanraking met dementie. Haar beide - inmiddels overleden - ouders werden er door getroffen. Nu blogt zij over dementie.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Ria -

Makkelijk leesbaar, boordevol leuke tips, sommige voor de hand liggend, andere erg leuk. Aanrader.

Bernard -

Eindelijk iets waar je wat aan hebt. Nu kan je gewoon iets doen, en het werkt!

Desirée van Keulen -

Nuttig boekje met concrete tips!

Een maar: zelf zou ik als ik een verhaal uitkoos om voor te lezen of te vertelen altijd kiezen voor een verhaal zonder clou of een waarin de clou volkomen ondergeschikt is.
De clou wordt vaak niet opgepakt door mensen met dementie. Dat is ook logisch: om een clou te kunnen begrijpen moet je je het (net voorgelezen of vertelde) verhaal hebben onthouden. En juist dat lukt niet.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
ISBN
: 9789000349456
Auteur
: Marcelle Mulder, Anniek Kramer
Kaft
: Paperback
Uitgever
: Spectrum