Qwiek.snooze Qwiek.snooze Qwiek.snooze Qwiek.snooze
Qwiek.snooze Qwiek.snooze Qwiek.snooze Qwiek.snooze
Muziekkussen - bij dementie | Qwiek.snooze
0 Review | Review toevoegen
De Qwiek Snooze is een slim muziekkussen. Speciaal ontwikkeld om mensen met dementie of een verstandelijke beperking te helpen met muziek te ontspannen en in slaap te vallen.

Standaard levertijd

1-5 werkdagen

€ 689,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Qwiek.snooze | het rustgevende muziekkussen bij dementie

De Qwiek.snooze is een slim muziekkussen dat speciaal is ontwikkeld om mensen met slaapproblemen met behulp van ontspannende muziek te ondersteunen bij het in slaap vallen. Het kussen kan ook worden gebruikt bij de door Vilans erkense muziekkusseninterventie en individuele muziektherapie bij dementie of mensen met een verstandelijke beperking.

Om de inzet voor ouderen met dementie in zorginstellingen mogelijk te maken moet een muziekkussen voldoen aan een groot aantal voorwaarden. De Qwiek.snooze is met deze voorwaarden in het achterhoofd samen met muziektherapeuten ontwikkeld en biedt daarom veel voordelen t.o.v. een standaard muziekkussen.

  download nu het 7-stappenplan voor rustige nacht bij dementie  

De voordelen van Qwiek.Snooze

Beter slapen door eenvoudige muziekinterventie

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat het inzetten van muziek tijdens het inslapen met behulp van een muziekkussen heel goed werkt bij nachtelijke onrust. Ouderen met dementie hebben vaak last van agitatie in de avond en nacht, met als gevolg nachtelijk dwalen, roepgedrag of desoriëntatie. Een persoonlijke muziekbeleving zorgt voor een vertrouwde beleving, wat rustgevend werkt en kan leiden tot een meer ontspannen en verbeterde nachtrust. Met het afnemen van de onrust zoals roep- en dwaalgedrag tijdens de nachtelijke uren wordt ook het zorgpersoneel ontlast.

Gemakkelijk te bedienen

Het muziekkussen is eenvoudig te bedienen met slechts 3 knoppen en de handzame muziekmodules. U kunt de muziek via usb-stick afspelen of streamen via een tablet of telefoon met bluetooth verbinding. Met de Qwiek.snooze App kunnen zorgverleners het kussen zelfs eenvoudig op afstand bedienen. Daarnaast kan de Qwiek.snooze met sensoren ook ondersteunen bij het tijdelijk monitoren van het effect van interventies of gebruikt worden voor andere onderzoeksdoeleinden. Rustgevende muziek onder je eigen hoofdkussen.

Mensen zijn gehecht aan hun eigen hoofdkussen. De Qwiek.snooze wordt daarom onder het persoonlijke hoofdkussen gelegd om het vertrouwde gevoel bij het slapen te kunnen behouden. Daarmee is ook het hygiëne probleem opgelost dat vaak speelt bij andere muziekkussens als gevolg van gebruik door verschillende personen.

Ontwikkeld conform medische maatstaven - veiligheid voorop.

Uiteraard staat bij Qwiek veiligheid voorop. Daarom is de Qwiek.snooze met medische normering in ogenschouw genomen ontwikkeld en conform ISO-13485 geproduceerd. De Qwiek.snooze is getest conform de geldende EMC normering.

Inzicht in slaapgegevens voor een betere slaaphygiëne.

De Qwiek.snooze app geeft inzicht in de slaapgegevens van een cliënt. U kunt bekijken hoeveel onrust een cliënt heeft ervaren tijdens de afgelopen 7 nachten. Er is ook een start gemaakt met een wetenschappelijk onderzoek om met de Qwiek.snooze te bepalen of iemand slaapt of wakker is. Dit zal nog meer inzicht kunnen geven in de slaapproblemen van een cliënt en het verschil dat de Qwiek.snooze kan maken om de slaap te verbeteren.

Reviews

  • In ruim 93% van de gevallen heeft de Qwiek.snooze het gewenste effect
  • Na 3 maanden zet bijna 60% van de gebruikers de Qwiek.snooze dagelijks in
  • Bij 57% van de verpleeghuizen is de Qwiek.snooze standaard onderdeel van het zorgproces

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.