Muziek op Maat, nodig in de zorg - Informatieboek over de methode Muziek op Maat, nodig in de zorg - Informatieboek over de methode
Muziek op Maat, nodig in de zorg - Informatieboek over de methode Muziek op Maat, nodig in de zorg - Informatieboek over de methode
Muziek op Maat, nodig in de zorg - Informatieboek over de methode
1 Reviews | Review toevoegen
Muziek op Maat helpt om voorkeursmuziek in de dagelijkse zorg een plek te geven. Geeft volledig beeld van hoe je dat stap voor stap organiseert. Van de eigen kamer tot de gemeenschappelijke ruimtes.

Standaard levertijd

3 - 5 werkdagen

ÔéČ┬á19,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Kwaliteit van ouderenzorg staat voorop.
De individuele voorkeursmuziek moet daarin een plaats krijgen.

Muziek op Maat sluit aan op de zorgvisie, waarin de hele persoon, met zijn persoonlijke leefstijl en behoeften, centraal staat. Eén van de instrumenten die daarvoor kan worden ingezet is Muziek op Maat

Muziek verbindt, ontroert, troost, zet mensen in beweging en roept herinneringen op. Muziek kan ook stress verhogend werken. Muziek op Maat helpt om voorkeursmuziek in de dagelijkse zorg een plek te geven. Het is belangrijk om te weten welke muziek bij een bewoner met dementie past en welke muziek je op welk moment kunt inzetten.

Muziek op Maat is een methode om voorkeursmuziek toe te passen in de dagelijkse zorg. Het theorieboek is met name geschreven voor het management, muziektherapeuten en de medewerkers die direct toezien op de toepassing van Muziek op Maat

De Muziek op Maat methode wordt in twee elkaar aanvullende boeken beschreven: het informatieboek en het praktijkboek. De boeken kunnen afzonderlijk én als set besteld worden.

Over het informatieboek: ‘Muziek op Maat, nodig in de zorg’

Dit boek geeft een volledig beeld van hoe je ‘op maat’ muziekklimaat in een zorginstelling kunt organiseren. Van de eigen kamer tot de gemeenschappelijke ruimtes. Stap voor stap wordt de weg gewezen hoe dat kan worden aangepakt, wat de kosten zijn en welke resultaten je kunt behalen.

Het geeft inzicht hoe Muziek op Maat een blijvende plaats krijgt in de 24 uurs zorgverlening. Zowel tijdens zorgmomenten, activiteiten, muziektherapie en in de huiskamer. Dit boek is een naslagwerk voor het management, muziektherapeuten en diegenen die zorg dragen dat Muziek op Maat in de praktijk wordt toegepast.

Over het werkboek: ‘Muziek op Maat, in de praktijk’

Het werkboek is geschreven voor iedereen die dagelijks met Muziek op Maat aan de slag gaat: de muziektherapeut, activiteitenbegeleiders, geestelijk verzorgers en degenen die de dagelijkse zorg voor de persoon met dementie heeft, zowel in een zorginstelling als in een thuissituatie. Het praktijkgerichte boek is ook handig voor mantelzorgers, kinderen en overige familieleden.

Het bevat diverse werkbladen en bijlagen waarmee de zorgverlener meteen aan het werk kan. Een en ander is zoveel mogelijk toegelicht met praktijkvoorbeelden.
 
U krijgt ook informatie die de praktijk ondersteunt, zoals achtergrondinformatie van de muziek- en cultuurgeschiedenis van 1930 - 1970, hitlijsten, voorkeursmuziek voor diep demente ouderen en afspeelmogelijkheden. De nadruk ligt op het aanreiken van praktische ideeën.

In de bijlage (zie tabblad) treft u twee artikelen aan over Muziek op maat die verschenen zijn in het tijdschrift Denkbeeld.

Over de auteur

Monique van Langen is muziektherapeut, muziekdocent en musicus. Zij heeft ruim 25 jaar ervaring met toepassing van muziek in verschillende situaties, met verschillende doelgroepen. Ze is specialist op het gebied  van muziektoepassing in zorginstellingen en ervaringsdeskundige als mantelzorger. Momenteel is zij werkzaam als vrij gevestigd muziektherapeut in verschillende instellingen naast haar werkzaamheden als workshop docent en muzikale ondersteuner. 
Zij studeerde aan het conservatorium Klank en Beweging, Schoolmuziek en Piano. Vervolgens deed zij de opleiding Muziektherapie en bekwaamde zich in adem-, stem- en klanktherapie.

Sorteren op:

Review toevoegen
J.Kuster - 29-02-2016 12:29

Goed aansluitende boeken voor de doelgroep binnen zorginstellingen en er buiten. Ze zijn gemakkelijk leesbaar en het praktijk boek is duidelijk en goed te gebruiken.