Mijn neus als gids
Mijn neus als gids
0 Review | Review toevoegen
Een praktisch boek voor professionals in de zorg en onderwijs om doelgericht met geur aan de slag te gaan bij mensen met dementie, een verstandelijke beperking of doofblindheid.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen.

€ 15,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Een boek met een luchtje

Door gebruik van geurinkt hangt er letterlijk een luchtje aan dit boek! Naast achtergrondinformatie biedt dit boek volop praktijkgerichte voorbeelden, formats en bruikbare tips. Ook is er veel aandacht voor de implementatie van geur in de dagelijkse praktijk.

Mijn neus als gids

Mijn ogen kunnen zien, maar ik begrijp het niet. Mijn oren kunnen horen, maar ik versta het niet. De wereld voor mij is is voor mijn nieuw en onbekend. Laat mij leven voelen en ruiken. Dan krijg ik grip op mijn bestaan.

In het werkveld zijn veel mooie initiatieven op het gebied van geur en tast. Toch denkt men vaak helemaal niet aan de bewuste toepassing van geur. Reuk is een ondergeschoven zintuig, zeker in de ondersteuning van mensen. Hier is nog heel veel winst te behalen, want bewuste en doelgerichte geurtoepassing geet meer kwaliteit van leven. Grote woorden. Toch wil de schrijfster daar met dit boek een steentje aan bijdragen. Zo onstond het idee om voor professionals in de zorgsector en het onderwijs een praktisch boek te maken over het doelgericht toepassen van geur in de ondersteunig van mensen.

Inhoud

De reuk, een bijzonder zintuig.
Voor wie is dit boek?
Hoe kunnen we ruiken?
Communicatie en communicatieniveaus
Toepassing van geur in de communicatie
De invloed en werking van geuren
Doelgericht werken met geur
Hulpmiddelen
Weetjes met een luchtje ...
Bijlage 1 - Essentiële oliën en hun emotionele eigenschappen
Bijlage 2 - Vragenlijst voor het starten met geurondersteuning en het implementeren
Bijlage 3 - Individueel geurprofiel
Bijlage 4 - Het Ankerschema
Bijlage 5 - Versjes bij geurondersteuning
Literatuur, interviews & sites
Notities

Over de auteur

Marian Waanders-Westman (1962) is eigenaar van Clarent en richt zich met haar trainingen over beeldvorming en communicatieafstemming op professionals die mensen met een beperking ondersteunen. In 1984 is zij afgestudeerd als logopediste. Verder is zij post-HBO geschoold trainer, coach en opleidkundige.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.