Mijn denken stottert vaak meer dan mijn benen
Mijn denken stottert vaak meer dan mijn benen
0 Reviews | Review toevoegen

Over hoe mensen Parkinson beleven. Wil je iemand met Parkinson beter begrijpen, dan is dit boek daar een goed hulpmiddel voor. Autobiografisch materiaal van gesprekken met tientallen mensen.

Standaard levertijd

2 - 3 werkdagen

€ 25,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Samenvatting

Ad Nouws bundelde autobiografisch materiaal dat hij verzamelde in gesprekken met tientallen mensen die de ziekte van Parkinson in hun leven zagen opdoemen. In die zin is dit boek geschreven van 'binnenuit'. 

Het boek ordent de terugkerende elementen in de verhalen van mensen met parkinson. Heel langzaam ontstaat een grondpatroon van veranderingen die de ziekte van Parkinson "van binnen" teweegbrengt.

   Bestellen  

Recensie

Er zijn bij het grote publiek veel onjuiste ideeën over de verschijningsvormen en behandelingen van de ziekte van Parkinson bekend. Onderzoeker Ad Nouws behandelde een groot aantal patiënten met Parkinson. Opvallend waren de stress en cognitieve veranderingen bij de patiënten.

Zijn ervaringen met de praktische beleving van deze patiëntengroep hebben in sommige gevallen geleid tot aanpassing van de achtergrondideeën over het gedrag van een Parkinsonpatient. Ook blijkt dat de rol van mantelzorgers meer aandacht en ondersteuning verdient.

Zowel patiënten zelf als mensen in hun omgeving zullen zich herkennen in dit boek. Zonder deze kennis zal het niet eenvoudig zijn om als niet-Parkinsonpatient los te komen van het beeld van een trillende, kromme figuur. Wil je iemand met Parkinson beter begrijpen, dan is dit boek daar een goed hulpmiddel voor.

H. Christians

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
: 9789491549632
Auteur
: Ad Nouws, Karin Evers
Uitgever
: Poiesz uitgevers