Marskramer Job Marskramer Job
Marskramer Job Marskramer Job
Marskramer Job - Een bijzonder contact
1 Review | Review toevoegen
Marskramer Job maakt contact met behulp van alle zintuigen en brengt daarna een spel op gang en haalt herinneringen op. Hij bezoekt ouderen met dementie in verpleeghuizen en particulieren.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

Marskramer Job bezoekt ouderen met dementie in verpleeghuizen en particulieren. Job spreekt het langetermijngeheugen aan zodat zij zich door de herkenning weer 'thuis, vertrouwd en veilig' voelen. Het gevoel van vervreemding zal verminderen en het zelfvertrouwen wordt versterkt. 

  Vraag vrijblijvend een offerte aan  

Inhoud

Job draagt een boerenpet en heeft een oude stoffen jas aan, volgeladen met oude voorwerpen. Bepakt en bezakt zal hij doen denken aan een marskramer van vroeger. Beelden zeggen meer dan woorden kunnen zeggen! Marskramer Job maakt contact met behulp van alle zintuigen en brengt daarna een spel op gang en haalt herinneringen op. Job draagt geregeld een rode neus, maar is geen clown ´Čüguur of entertainer. Een bezoek van marskramer Job is gericht op de beleving, het verleden en het individuele contact. Een bijzonder onbevangen contact en interactie wat ontroert, ontspant en vooral plezier geeft.

Hij communiceert op verschillende manieren via mimiek, muziek, zang, beweging en geluiden, maar ook met handknuffels en voorwerpen van vroeger, denk aan; het muziekdoosje, Eau de cologne 4711, papieren puntzak met Hollands snoep of een deftige dameshoed uit de jaren ’50.

Reactie van een dochter

Het geeft een mooie inkijk hoe het is geweest alsof we erbij zaten, dank je! Ik vind het ook heel bijzonder dat je je zo kunt inleven in de ander, respect!

Programma

In overleg wordt bepaald hoe lang het bezoek zal duren.
  • Vraag nu vrijblijvend een offerte aan.
  Vraag vrijblijvend een offerte aan  

Sorteren op:

Review toevoegen
Margriet Kuipers - 25-04-2019 10:28

Het bezoek van Marskramer Job was een geslaagde middag.
De bewoners vonden het leuk.