Kleinschalig genormaliseerd wonen voor personen met dementie
Kleinschalig genormaliseerd wonen voor personen met dementie
0 Review | Review toevoegen
Draaiboek voor initiatiefnemers over te maken keuzes bij het organiseren van kleinschalig genormaliseerd wonen met voorstellen voor beleidsmakers om huidige regelgeving aan te passen.

Standaard levertijd

1 - 10 werkdagen

€ 15,90
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Personen met een dementie en hun familieleden verkiezen meestal in hun vertrouwde omgeving te blijven tot het einde. Soms is dit niet (meer) mogelijk, omdat de zorglast te intensief wordt of omdat de draagkracht van de mantelzorgers overschreden is. In dat geval verkiezen vele dementerende ouderen en hun familieleden een leefomgeving die zoveel mogelijk op de gewone thuissituatie lijkt, waar men zo zelfstandig mogelijk kan leven en toch de verzorging en de steun kan krijgen die men wenst en nodig heeft. Het “kleinschalig genormaliseerd wonen” kan beschouwd worden als een waardevolle aanvulling op het klassieke rusthuisconcept.
Een eerste deel van dit boek richt zich tot nieuwe initiatiefnemers. Het is een draaiboek met een beschrijving van alle keuzes waarvoor men komt te staan bij de organisatie van het kleinschalig genormaliseerd wonen. Het tweede deel van dit boek is een blauwdruk voor beleidsmakers: het bevat voorstellen om de huidige regelgeving aan te passen, zodat het kleinschalig genormaliseerd wonen kan worden gerealiseerd.
Dit boek is het resultaat van een onderzoek door LUCAS, De Bijster en Huis Perrekes, gefinancierd door de Vlaamse en Federale Overheid en Cera Foundation.

Uit de inhoud:

Visie – Klimaat en organisatiestructuur – Familie – Personeel – Personeelsbeleid en organisatie van het werk – Omgeving en architectuur – Kostenplaatje – Blauwdruk voor de overheid.

Over de auteur(s):

Chantal Van Audenhove is diensthoofd van Caritas Samenwerkingsverband LUCAS, aan de K.U. Leuven, waar zij ook doceert.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789044113822
Auteur
C. Van Audenhove e.a. (red.), A. Declercq, I. De Coster, N. Spruytte, C. Molenberghs & B. Van den Heuvel
Uitgeverij
Garant Uitgevers nv