Kalenderklok BQ12 zwart
Kalenderklok BQ12 zwart
5 Reviews | Review toevoegen
Zwarte analoge klok met witte opdruk. Voor mensen met geheugenproblemen kan deze klok een goede hulp betekenen. Altijd de juiste tijd, datum en weekdag bij de hand.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

€ 196,90
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
In de praktijk blijkt dat mensen met dementie zich rustiger en veiliger voelen naarmate zij een beter besef van de tijd én de dag kunnen behouden. Op deze klok voor aan de muur worden zowel de tijd als de datum overzichtelijk weergegeven. Op deze klok voor aan de muur worden zowel de tijd als de datum overzichtelijk weergegeven. Bovendien zijn deze cijfers en letters zelfs bij fel zonlicht altijd goed afleesbaar; dit in tegenstelling tot sommige kalenderklokken van andere merken. Dit maakt de kalenderklok ook geschikt voor mensen die slecht zien! â€‹Mensen die minder goed zien hebben meer baat bij de zwarte uitvoering.

Deze klok beschikt over een volledig volautomatische kalender, waardoor altijd de juiste datum wordt getoond, zelfs in een schrikkeljaar. De (zomer/winter)tijd wordt zelf ingesteld.

Betrouwbare valcijfertechniek zorgt voor een laag energiegebruik; slechts 1x per jaar een nieuwe batterij aanbrengen garandeert een probleemloze werking.
  • Afmeting: 305 x 380 x 75mm. Leesbaar tot ±12 meter.   
  • De Kalenderklok wordt compleet met één batterij type AA geleverd.
 

Sorteren op:

Review toevoegen
Thea Bos - 22-02-2022 12:27

Groter dan verwacht maar dat komt prima uit omdat hij een goede plek heeft gekregen aan de muur in de zitkamer. Goed zichtbaar en niet storend.

Monique - 22-07-2021 11:18

Voor mijn moeder aangeschaft. Dementie en slechtziend. Ze vindt de klok geweldig. Ze zegt, duidelijke cijfers en als ik even niet weet welke dag het is hoef ik maar te kijken en dan weet ik het weer. Een hele tevreden moeder is veel waard.

wzc beerse - 18-06-2018 10:09

De klok hangt in de leefruimte voor personen met dementie. Ze is best voor beginnende dementie, die er maar kijken. de gevorderde bewoners hebben er niet zoveel aan. Ze zijn hun oriëntatie in tijd en ruimte niet meer bewust.

Ger Versleijen - 10-07-2017 11:24

Mijn moeder heeft de kalenderklok,
De klok is handig ,ze kan nu zien welke dag maand enz het
Mooi maar wel een duur hulpmiddel

Claire Byrne - 23-06-2016 13:09

Mijn vader heeft heel veel aan de kalenderklok. Hij kan zich niet meer oriënteren in tijd en ruimte, dus de klok is een heel goed hulpmiddel. Hij is nu minder onrustig.