Is dementie erg?
Is dementie erg?
0 Review | Review toevoegen
Wat is er met een persoon met dementie aan de hand? Waarom weten we vaak niet hoe te reageren? En hoe leer je zien wat ze nodig hebben?

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

€ 19,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Wat is er met een persoon met dementie aan de hand? Waarom weten we vaak niet hoe te reageren? En hoe leer je zien wat ze nodig hebben?

Door hun hersenbeschadiging kunnen zij ons niet meer begrijpen maar wij, mensen met gezonde hersenen, kunnen wel leren hen te begrijpen. Afstemmen en werken vanuit mogelijkheden worden door dit boek eenvoudig. Ervaringen van o.a. verzorgenden en personen met dementie zijn in dit boek verwerkt.

Is dementie erg? Jos Cuijten geeft inzicht in de werking van de hersenen van mensen met dementie en hoe je die kennis in de zorg kunt toepassen. Dit boek is geschikt voor iedereen die nauw betrokken is bij de zorg van mensen met dementie.

Omgevingszorg staat centraal in het werk van auteur Jos Cuijten. Als trainer en consultant is zij gespecialiseerd in de werking van het beschadigde brein. Cuijten: ‘De kern van het verhaal is dat de omgeving vaak is afgestemd op mensen met gezonde hersenen in plaats van mensen met beschadigde hersenen. Dit geeft stress, veel stress. Ik zie dat daardoor de symptomen van dementie onnodig verergeren. Mensen lijken daardoor "meer dement" dan ze zijn.’

Is dementie erg? is geschreven dankzij de inzet van diverse zorgprofessionals in zorginstellingen. Wilma Jongeneel en Marjolein Fleurbaaij volgen en ondersteunen al jaren het werk van Cuijten. Samen werkten zij aan het tot stand komen van dit boek, waarvan Cuijten de inhoud, Jongeneel de tekst en Fleurbaaij de illustraties verzorgden.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Boekfilters

Boek/publicatie - genre
Informatief
Agenda's en kalenders
Dichtbundel
Ervaringsverhalen
Kijkboek
Kinder- en prentenboeken
Knutselboek
Roman
Tijdschriften
Voorleesboek
Boek/publicatie - onderwerp
Activiteiten en beweging
ADL en PDL
Alzheimer
Anneke van der Plaats
Bouwen en inrichten
Cognitieve gedragstherapie
Complementaire zorg
Contact maken
Dag- en tijdsbesteding
Dagelijkse zorg
Diagnostiek
Herinneringen ophalen
Jongdementie
Kleurboek
Leiderschap
Lerend vermogen
Mantelzorgen
Muziek
Omgaan met dementie
Omgaan met levenseinde
Omgevingszorg
Palliatieve zorg
Parkinson
Spiritualiteit
Verstandelijke beperking
Voeding & Diëtiek
Wetenschap
Zingeving
Zintuigen prikkelen
Boek/publicatie - uitvoering
Hardcopy
E-book

Boekgegevens

ISBN
9789082306408
Auteur
Jos Cuijten, Marjolein Fleurbaaij