Lezing - Muziek Als Middel, Muziek Op Maat
Lezing - Muziek Als Middel, Muziek Op Maat
0 Reviews | Review toevoegen
Hoe ontdek je welke muziek voor een bewoner geschikt is? En waar kan ik die muziek vinden en hoe kan ik het inzetten als een activiteit in de zorg? Machgiel Bakker geeft antwoorden op die vragen.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

| Meer

Muziek als communicatie middel bij mensen met dementie

Geen medium is zo effectief om contact te leggen met mensen met dementie, als muziek. Terwijl heel veel functies bij dementie verloren gaan, blijft het vermogen om muziek te herkennen grotendeels intact. Muziek communiceert direct, zonder tussenkomst van ratio of kennis.
 
Muziek kan het verleden direct terugbrengen – in beelden, taal en, ook niet onbelangrijk, in beweging. En het kan de scherven van een verleden aan elkaar lijmen. Muziek geeft degene die luistert een eigen identiteit, een ik dat (weer) in het leven staat en communiceert met anderen.
 
Maar dan is het wel belangrijk om de juiste muziek te horen. Hoe kom je erachter welke muziek voor een bewoner geschikt is? En waar kan ik die muziek vinden en hoe kan ik het inzetten als een activiteit in een zorginstelling?

Interactief college

Machgiel Bakker geeft antwoorden op die vragen. In een interactief college legt hij uit welke muziekstromingen van belang zijn voor de grote groep van dementerenden (overwegend 80-plus) en hoe je die muziek actief kan inzetten als middel tot communicatie. De liedjes en stijlen die in het college te beluisteren zijn, komen direct uit de muziektherapie praktijk van Bakker en hebben hun waarde bewezen. U leert alles over belangrijke muziekstromingen, de artiesten en de belangrijkste hits. En u leert hoe de juiste muziek kan inspelen op de emoties van de bewoner.
 
Machgiel Bakker is docent Muziekgeschiedenis aan het Conservatorium in Haarlem, Muziektherapeut en mede-eigenaar van Radio Remember, het online station voor ouderen met dementie. 

  vraag vrijblijvend een offerte aan  

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.