In gesprek met mensen met dementie
In gesprek met mensen met dementie
0 Review | Review toevoegen
Deze uitgave is een praktisch hulpmiddel om te communiceren met mensen met dementie. Deze vernieuwde uitgave van Mijn leven in fragmenten (2009) helpt familie, vrijwilligers Ă©n zorgprofessionals

Standaard levertijd

3 - 5 werkdagen

€ 65,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Deze uitgave is een praktisch hulpmiddel om te communiceren met mensen met dementie. Dit is lang niet altijd eenvoudig. Het vraagt om inzicht en vaardigheden hoe dergelijke gesprekken te voeren en aan te sluiten bij de belevingswereld van iemand met dementie. Om het contact te stimuleren en om de persoon met dementie zoveel mogelijk zelf aan het woord te laten, biedt deze uitgave:
  • Een handleiding met talloze praktische tips en handvatten
  • 45 Themakaarten met per onderwerp twee foto's die herinneringen oproepen bij jongere en oudere mensen met dementie. De herkenning van de foto's helpt de communicatie op gang over thema's als: anderen in mijn leven, mijn bezittingen, mijn bezigheden, mijn kijk op het leven en zorg voor mezelf. 
  • Een aparte toelichting voor de begeleider van het gesprek met belevingsgerichte voorbeeldvragen 
  • Informatie over andere hulpmiddelen bij gesprekken 
  • Specifieke aandacht voor zorgmedewerkers hoe de verhalen van de mens met dementie in het zorgleefplan geïntegreerd kunnen worden.
De kracht van het vertellen van het persoonlijke verhaal en zichtbaar maken van het gehoorde verhaal voor verdere gesprekken blijkt enorm te zijn. Een goed voorbeeld hiervan is het samenstellen van een verhalenbundel. 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789031364565
Auteur
M.E. van den Brandt - van Heek
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum