illi-TV - Doorlopend dagprogramma en (persoonlijke) activiteiten
0 Reviews | Review toevoegen

illi-tv sluit je op de televisie aan van de PG-afgdeling. Illi-tv verzamelt levensverhalen van de bewoners, biedt een dagprogramma, bevat activiteiten én helpt bij het ophalen van herinneringen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Op verlanglijst
 

| Meer

  Vraag vrijblijvend een offerte aan  

Waarom en voor wie

Mensen die leven met dementie hebben enorme baat bij het ophalen van positieve herinneringen. Dat werkt heilzaam bij depressie, het vergemakkelijkt sociaal contact en stimuleert een positief zelfbeeld. Zelfs in een ver gevorderd stadium van geheugenverlies kunnen liedjes van vroeger en vertrouwd beeldmateriaal heel veel losmaken. De illi-tv is een installatie die hierop inspeelt. 
 

"Heel geïnteresseerd kijkt onze broer wat er allemaal vooorbij komt. Over bijna iedere foto heeft hij vragen. "Wie woont er nu, he is het met die en die". Het brengt hem weer in de tijd toen hij zelf nog volop deelnam in de maatschappij"

Thijs en Christien van Muckhof (mantelzorgers)

Waaruit bestaat illi-tv? 

illi-tv sluit je gemakkelijk aan de televisie aan die bijvoorbeeld in de woonkamer staat van de PG-afgdeling. illi-tv biedt een doorlopend dagprogramma, heeft een breed aanbod van muziek,  bevat hulpmiddelen voor groepsactiviteiten én helpt bij het ophalen van herinneringen (reminiscentie). Dit laatste wordt onder andere gedaan door te kijken naar het levensverhaal van de bewoner. illi-tv is een kastje, dat u eenvoudig aansluit op tv of beamer. Het kastje wordt bediend via een mobiele applicatie: illi Play. De applicatie is te downloaden op uw eigen telefoon of tablet. 
 
 • licentie voor 10 persoonlijke profielen voor maken van levensverhaal
 • volledig aanbod: video's, dagprogramma, etc. 
 • herkenbare plekken, fiets- en wandeltochten
 • installatie en workshop op locatie
 • updates uitvoeren, verwerken van uw wensen
Meer weten? Bekijk de video onderaan de pagina.

illi-tv wordt in de meeste gevallen aangeschaft door zorg- en verpleeginstellingen. Wilt u in een privésituatie gebruikmaken van illi-tv, bijvoorbeeld voor uw familielid? U kunt dan bij ons de prijzen opvragen voor privé gebruik. 

De mogelijkheden


Levensverhalen

Wij maken levensverhalen van bewoners op de zorglocatie. Dankzij de levensverhalen krijgt de bewoner herkenbare dingen te zien en leert het personeel de bewoners beter kennen en begrijpen. Een levensverhaal kan bestaan uit persoonlijke foto's, favoriete muziek, spraakberichten en speciale video's. Het delen van herinneringen kan ook de communicatie tussen familieleden en bewoner verbeteren. 


Muziek

Muziek is één van de laatste dingen in het brein dat vertrekt. In verschillende zorgcentra hebben medewerkes gemerkt dat bewoners volledig op kunnen gaan in muziek en het zingen van liedjes welke zij vroeger luisterden. Uit onderzoek blijkt dat muziektherapie voor mensen met de ziekte van Alzheimer effectief is in het verbeteren van sociale vaardigheden en de emotionele toestand, en in het verminderen van gedragsproblemen. 


Video

illi-tv bevat herkenbare en rustige videobeelden. De beelden zijn bedoeld om herinneringen op te halen, dit wordt ook wel reminiscentie genoemd. Het aanbod bestaat uit beelden van vroeger, maar ook van deze tijd. Zo zijn er bezoeken aan musea of fietstochten te bewonderen. Ook video's van dieren en natuur komen naar voren! 


Activiteiten

Activiteiten zijn zo ingericht dat het sociaal contact met de bewoners op de afdeling wordt verbeterd. De gehele groep kan samen meezingen met de karaoke nummers, of bewegen met oefeningen en danslessen. Bewegen is goed voor mensen met dementie. 


Thema

Heeft iemand familie in Indonesië, houdt van kijken naar baby's of heeft een zwak voor het koningshuis? Dit zijn interessante gespreksonderwerpen welke gemakkelijk te vinden zijn bij Thema. Ook voor de feestdagen, zoals Kerstmis, Sinterklaas en Pasen zijn er speciale thema's aangemaakt. 


Spelletjes

Ouderen met dementie kunnen moeilijkheden hebben met hun taalgebruik. Spreekwoorden zijn vertrouwd en liggen vaak nog diep opgeslagen in het geheugen. Middels het spreekwoordenspel worden oude gezegdes weer naar boven gehaald. Naast het spreekwoordenspel bevat illi-tv nog meer leuke spelletjes! "De appel valt niet ver van..." 


Zorghuis

Komt er iemand op de locatie zingen of hebben jullie een uitstapje gemaakt met z'n allen? Hier worden natuurlijk foto's gemaakt. Wanneer wij de foto's ontvangen maken wij een geschikte compilatie met bijpassende muziek. Het is namelijk een erg leuke bezigheid om dit terug te kijken. Ook voor de bewonders, collega's en familie die er dit keer niet bij konden zijn. 


Dagritme

Structuur en een duidelijke dagindeling kunnen houvast geven bij een persoon die leeft met dementie. Het dagprogramma is speciaal hiervoor ontwikkeld en houdt rekening met de tijd, datum, seizoen en omgeving van de zorglocatie. Het dagprogramma start vanzelf en herkenbare thema's krijgen ook een podium. 

Service

Service bestaat uit het aanmaken en beheren van profielen van de bewoners, de thema’s en activiteiten (zoals spreekwoorden spel, seizoensthema, meezingen met boekje, etc.), dagprogramma aanpassen naar de gewenste dagstructuur van de locatie. Daarnaast kunnen bijvoorbeeld foto’s van een dagje uit met de bewoners of andere specifieke wensen op aanvraag worden verwerkt. Onderhoud betekent dat wij garant staan voor het functioneren van het de illi-tv!

Prijs

U kunt illi-tv huren, daarbij zit service en onderhoud inbegrepen. Voor de huurprijs kun u een offerte op maat opvragen. 

Voor eenmalig € 1.200,- kunt u illi-tv aanschaffen. Bestelt u 3 stuks dan krijgt u 10% korting over de gehele order. Voor 5 stuks ontvangt u 17,5% korting en bij 10 stuks is het 30% korting. 

De servicekosten bedragen voor 1 stuk € 29,- per maand. Bij aankoop van 3 stuks is dit € 25,- per maand per illi-tv, bij 5 stuks € 22,- per maand per illi-tv en bij 10 stuks € 19,- per maand per illi-tv. 

Wilt u een tablet meegeleverd hebben bij de illi-tv? Voor € 200,- wordt een tablet inclusief illi-applicatie geleverd bij de illi-tv. 

Alle prijzen zijn exclusief 21% btw.

  Vraag vrijblijvend een offerte aan  

Productspecificaties

 • illi-kastje
 • tablet met beschermhoes (optioneel) 
 • één ketting
 • handleidingen en folders
 • koptelefoon aansluiting
 • HDMI kabel
 • voedingsadapter

Ervaren?

Wil je kennismaken met de illi-tv? Dit kan natuurlijk. Op afspraak komen wij langs op locatie om alle mogelijkheden te demonstreren.

U kunt illi-tv ook 8 weken uitproberen. Voor deze proefperiode rekenen wij € 200,-. Wanneer u na de proefperiode illi-tv aanschaft, wordt de € 200,- van de verkoopprijs afgetrokken. 

  Vraag vrijblijvend een offerte aan  

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.