Huiskamervoorstelling voor mensen met dementie - Theater Veder Huiskamervoorstelling voor mensen met dementie - Theater Veder
Huiskamervoorstelling voor mensen met dementie - Theater Veder Huiskamervoorstelling voor mensen met dementie - Theater Veder
Huiskamervoorstelling voor mensen met dementie - Theater Veder
0 Review | Review toevoegen
Kleinschalige groepsactiviteit waarin ouderen met geheugenproblemen met theater, muziek en poezie worden verleid tot contact.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

Een huiskamervoorstelling betekent voor veel ouderen met geheugenproblemen een welkome succeservaring. Centraal staat het maken van contact, waarbij intensief gebruik wordt gemaakt van theater, muziek en podium.

Achtergrond

Tijdens een huiskamervoorstelling wordt welbewust het lange-termijngeheugen van de bewoners aangesproken omdat dat nog het langst intact is. De acteurs creeren een prettige, herkenbare wereld. Bijvoorbeeld door liedjes en gedichten voor te dragen uit de tijd dat de bewoners nog jong waren.
Dankzij de herkenning die hierdoor ontstaat, die zij in het dagelijkse leven vaak niet meer ervaren, voelen de ouderen met geheugenproblemen zich weer thuis. Het gevoel van vervreemding verdwijnt naar de achtergrond en het zelfvertrouwen wordt versterkt. De ouderen stellen zich hierdoor vaak weer open voor contact.

De interactieve voorstellingen gaan over voor iedereen herkenbare thema's zoals de schooltijd, verjaardagen, het koningshuis en de kindertijd. Zowel bij aanvang als na afloop van de voorstelling hebben de acteurs contact met elke bewoner.

Een huiskamervoorstelling heeft een intiem karakter en is geschikt voor maximaal 14 bewoners. Tijdens de huiskamervoorstelling worden alle elementen van de Veder Methode gebruikt.

Theater Veder

Naast huiskamer- of theatervoorstellingen gericht op ouderen met dementie, geeft Theater Veder regelmatig presentaties over de Veder Methode bij Alzheimercafe's of aan vrijwilligers die verbonden zijn aan een zorginstelling. Veder heeft sinds 2007 op meer dan 300 locaties in heel Nederland huiskamervoorstellingen gegeven in zorgcentra en meer dan 2000 zorgprofessionals getraind in het toepassen van de Veder Methode. Wetenschappelijk onderzoek onderbouwt de positieve effecten van de methode, zowel voor de ouderen als de mensen die met de methode werken.

Praktische informatie
  • Duur voorstelling: 60 tot 90 minuten
  • Groepsgrootte: max. 14 mensen met meer of mindere mate van dementie.
  • Locatie: de voorstelling wordt verzorgd in huiskamers op afdelingen van zorginstellingen.
  • Neemt u gerust contact met ons op voor een orienterend gesprek.
Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.