Het hart wordt niet dement. Handboek voor naasten met dementie. Het hart wordt niet dement. Handboek voor naasten met dementie.
Het hart wordt niet dement. Handboek voor naasten met dementie. Het hart wordt niet dement. Handboek voor naasten met dementie.
Het hart wordt niet dement. Handboek voor naasten met dementie.
1 Review | Review toevoegen
Huub Buijssen laat zien dat tijdens het dementeringsproces niet alles verloren gaat maar dat belangrijke menselijke eigenschappen, zoals gevoelens en verlangens, behouden blijven.

Standaard levertijd

1 - 2 werkdagen

€ 21,39
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
De laatste jaren is kennis over de omgang met mensen met dementie enorm toegenomen. Dit boek vormt hier het bewijs van.

Huub Buijssen, al vele jaren een autoriteit op het gebied van dementie, legt in dit boek uit hoe de persoon met dementie ermee worstelt dat hij de grip op zijn leven steeds meer verliest. Tegelijkertijd laat Buijssen zien dat tijdens het dementeringsproces niet alles verloren gaat maar dat belangrijke menselijke eigenschappen, zoals gevoelens en verlangens, behouden blijven. Op bevlogen wijze laat de auteur zien dat juist kennis van wat niet verloren gaat, de sleutel vormt voor het behoud van contact en een prettige omgang.

Ruime aandacht is er in het boek ook voor de worstelingen, gevoelens en behoeftes van de naasten van mensen met dementie. Het boek geeft op een betrokken wijze aan hoe je kunt helpen zonder jezelf te verliezen. Het boek is in een heldere stijl geschreven. De auteur verlevendigt theorie en omgangstips steeds met herkenbare praktijkvoorbeelden en citeert daarbij uit romans van bekende schrijvers die dementie uit eigen ervaring kennen.

  Bestellen  

De auteur

Huub Buijssen (1953) wiens beide ouders leden aan dementie, is psychogerontoloog en gezondheidszorgpsycholoog. Hij schreef meer dan veertig boeken, waaronder de bestsellers De heldere eenvoud van dementie, De magische wereld van Alzheimer en Als een dierbare depressief is. Veel van zijn boeken verschenen in het Duits. Daarnaast zijn boeken van hem vertaald in het Engels, Deens, Zweeds, Tsjechisch, Pools en Zuid-Koreaans.

Sorteren op:

Review toevoegen
Broucke Veerle - 19-03-2020 22:05

Ik ben heel tevreden over dit boek.
Ik heb niet zoveel tijd en lees het graag met mijn volledige aandacht daardoor is het nog niet uit.
Toch kijk ik er steeds naar uit om verder te lezen en te leren.
Ik zorg voor mijn mama die bij ons inwonende is.
Ze heeft al 10 jaar de diagnose van Alzheimer.
Toch is de evolutie niet zoals het veel wordt beschreven.
Dit boek heeft voor mij al meer vragen beantwoord dan eender ander boek over dementie.
Dank daarvoor!
Krijgt voor mij de hoogste scoređź‘Ť

ISBN
9789082758429
Auteur
Huub Buijssen
Kaft
Paperback
Uitgeverij
TRED