Handig bij dementie. Minder geheugen, meer gevoel.
Handig bij dementie. Minder geheugen, meer gevoel.
0 Review | Review toevoegen
Het gevoels- en emotieleven van mensen met dementie gaat vooruit. Dit boek legt uit hoe dat komt en hoe hiermee om te gaan. Daarnaast bevat het veel praktische informatie voor het dagelijks leven.

Standaard levertijd

1-3 werkdagen

€ 31,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Er gaat veel achteruit bij mensen met dementie, maar één ding wordt beter: het gevoels- en emotieleven. In de compleet herziene editie van Handig bij dementie leggen Ruud Dirkse en Lenie Vermeer uit hoe dat komt, maar tonen zij ook de enorme invloed die dit heeft op de omgang met mensen met dementie.

  bestellen  

In Handig bij dementie staat het toenemende gevoels- en emotieleven van mensen met dementie centraal. Dit betekent dat mensen met dementie steeds meer doen op hun intuïtie, hun gevoel. Dit geldt voor hun reactie op gebeurtenissen, ervaringen en communicatie met hen, maar bijvoorbeeld ook voor de uitvoering van handelingen, voor de manier waarop iemand zich door een ruimte begeeft en de omgang met hulpmiddelen. Het boek bevat naast uitleg ook praktijkvoorbeelden van familieleden en zorgverleners. Het voorwoord is verzorgd door Gea Broekema-Procházka, directeur-bestuurder Alzheimer Nederland.

Handig bij dementie is het derde boek in de reeks ‘Moderne Dementiezorg’. Het eerste boek, Had ik het maar geweten, is al jaren het bestverkochte boek over dementie in de Benelux. Het tweede boek gaat over het lerend vermogen van mensen met dementie en heeft als titel (Op)nieuw geleerd, oud gedaan.

Bestsellerauteur Ruud Dirkse is een zorgvernieuwer die dagelijks bezig is met het moderniseren van de dementiezorg, bijvoorbeeld via DemenTalent. Recent verscheen van zijn hand het boek Ik heb dementie, opgebouwd rond 50 openhartige brieven van mensen met dementie zelf. Het boek kwam in de week van verschijning direct binnen in De Bestseller 60.

Lenie Vermeer heeft ruime ervaring als GZ-psycholoog in de dementiezorg en is verbonden aan het Trimbos Instituut.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789021555034
Auteur
Ruud Dirkse
Uitgeverij
KOSMOS