Fruffel - Tastkussen - Danielle Fruffel - Tastkussen - Danielle Fruffel - Tastkussen - Danielle Fruffel - Tastkussen - Danielle
Fruffel - Tastkussen - Danielle Fruffel - Tastkussen - Danielle Fruffel - Tastkussen - Danielle Fruffel - Tastkussen - Danielle
Fruffel - Tastkussen - Danielle
1 Review | Review toevoegen
Fruffel kussens zijn speciaal bedoeld voor mensen met Alzheimer of een ander vorm van dementie die het fijn vinden om overal aan te frunniken en te plukken.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen indien op voorraad

‚ā¨¬†129,95
Prijs per stuk inclusief een kussenvulling
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

Mensen met een dementie in de derde en vierde fase kunnen erg in zichzelf teruggetrokken raken of onrustig door gebrek aan zintuigelijke prikkels. Fruffel Tastkussens zijn gericht op sensomotorische stimulatie. Aaien, knijpen, drukken aan kleurrijke linten, knopen, zachte en ruwe lapjes stof maakt mensen met dementie rustiger en prikkelt ook hun zintuigen zodat ze alerter blijven.

Fruffel kussens zijn speciaal bedoeld voor mensen met Alzheimer of een ander vorm van dementie die het fijn vinden om overal aan te frunniken en te plukken.
De verschillende stoffen en materialen in vrolijke kleuren nodigen uit om uitgebreid onderzocht te worden. Ze zorgen voor een ontspannend effect en activeren tegelijkertijd de zintuigen.
Ideaal als rustpunt in een activiteitengang of loopcircuit.

Door de vrolijke kleuren is het een echte eyecatcher. Daardoor zullen mensen die overprikkeld zijn al snel geneigd zijn om bij zo’n kussen te gaan zitten. Door het friemelen en plukken aan het kussen wordt de persoon rustig en worden tegelijkertijd de zintuigen op een goede manier gestimuleerd, waardoor onderprikkeling voorkomen wordt.

De Fruffel kussens kunnen met of zonder kussenvulling gebruikt worden. Een dekentje als vulling kan ook fijn zijn voor wat extra gewicht op schoot.
De kussens zijn zorgvuldig afgewerkt aan buiten- én binnenkant en sluiten aan de achterkant met een verborgen rits.

De drie touwtjes zijn fijn om mee te vlechten of te spelen en kunnen ook gebruikt worden om aan bijvoorbeeld de (rol)stoel vast te maken, zodat het niet op de grond valt. 

Stoffen

‚ÄčOmdat het zicht van mensen met dementie vaak slechter wordt zijn contrasterende kleuren prettiger voor de ogen. Daar wordt rekening mee gehouden bij het maken van de kussens.
De gebruikte stoffen, kleuren en/of materialen kunnen op verzoek worden aangepast. Ook kan rekening gehouden worden met strenge brandveiligheidsvoorschriften in zorginstellingen door gebruik te maken van vlamvertragende Trevira stof . 

Wassen

Een Fruffel kun je wassen in de wasmachine, op 40 graden. 

Fruffel garantie

Op alle Fruffels is een herstelgarantie van een jaar van toepassing. Dit betekent dat als een naad of attribuut losgetrokken wordt, de Fruffel teruggestuurd kan worden voor gratis reparatie. Als dat niet lukt, wordt er naar een passende oplossing gezocht.

Handwerk

De Fruffels worden in kleine oplages gemaakt. Daarom kan de Fruffel die je ontvangt iets afwijken van de foto's.

Sorteren op:

Review toevoegen
Dorothy - 07-07-2023 13:43

Het Fruffel-tastkussen Is écht prachtig om te zien. Mooi handgemaakte uitvoering en m'n moeder kan er heerlijk aan "plukken". Het is wél prijzig in waardoor het helaas niet voor iedereen is weggelegd om 't aan te schaffen.