Fruffel - multifunctioneel therapeutisch tastdoekje - Anjo Fruffel - multifunctioneel therapeutisch tastdoekje - Anjo Fruffel - multifunctioneel therapeutisch tastdoekje - Anjo Fruffel - multifunctioneel therapeutisch tastdoekje - Anjo Fruffel - multifunctioneel therapeutisch tastdoekje - Anjo Fruffel - multifunctioneel therapeutisch tastdoekje - Anjo
Fruffel - multifunctioneel therapeutisch tastdoekje - Anjo Fruffel - multifunctioneel therapeutisch tastdoekje - Anjo Fruffel - multifunctioneel therapeutisch tastdoekje - Anjo Fruffel - multifunctioneel therapeutisch tastdoekje - Anjo Fruffel - multifunctioneel therapeutisch tastdoekje - Anjo Fruffel - multifunctioneel therapeutisch tastdoekje - Anjo
Fruffel - multifunctioneel therapeutisch tastdoekje - Anjo
1 Review | Review toevoegen
Voelen en frunniken aan de Fruffel stoffen en materialen geeft rust en activeert tegelijkertijd meerdere zintuigen. Het Fruffel doekje heeft een bijzondere vorm en is veelzijdig te gebruiken.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen indien op voorraad

€ 49,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

Mensen met een dementie in de derde en vierde fase kunnen erg in zichzelf teruggetrokken raken of onrustig door gebrek aan zintuigelijke prikkels. Fruffels zijn gericht op sensomotorische stimulatie. Aaien, knijpen, drukken aan kleurrijke linten, knopen, zachte en ruwe lapjes stof maakt mensen met dementie rustiger maar prikkelt ook hun zintuigen zodat ze alerter blijven.

Het is een hart. Of is het een eendje? Of...

De hartvorm van dit Fruffel doekje is heel symbolisch. Een mooi en teder cadeau voor een dierbare. De ontvanger bepaalt zelf wat hij of zij er verder in ziet. Met een klein beetje fantasie zie je al snel een eendje (buig je hoofd maar eens ietsjes naar links). Of een schoen. Of een hondenkop. :-)
 
De verschillende (structuur)stoffen, verrijkt met touwtjes, lusjes, bandjes en één of meerdere knopen, nodigen uit om aan te voelen en frunniken. Daar wordt de fruffelaar rustig en ontspannen van. Ideaal dus voor mensen met onrustige vingers. En verschillende zintuigen, zoals zicht en tast, worden erdoor gestimuleerd. 

Met dit Fruffel doekje kan nog veel meer

Door het lusje om de knoop heen te doen, krijgt het ineens een hele andere vorm. Daardoor ontstaat er bijvoorbeeld een aaibaar armmanchet. Dan is het net alsof je over een diertje aait. En de Fruffel kan zo ook niet op de grond vallen.
 
De touwtjes kunnen gebruikt worden om mee te vlechten of de Fruffel ergens aan vast te maken. Bijvoorbeeld aan de (rol)stoelleuning of de eigen pols. Het kan zelfs ook als (hippe!) slab gebruikt worden.
 
Hangen de touwtjes in de weg? Dan kunnen ze door het lusje aan de onderkant gehaald worden. Dat is ook nog eens een leuke bezigheid voor de bezitters van deze Fruffel doekjes. In de praktijk zullen vast en zeker nog meer functies bedacht worden. 

Materiaal en wassen

Het Fruffel doekje heeft een zachte fleece achterkant. Het is bewust niet extra gevoerd met een volume tussenvulling. Op deze manier is het makkelijker mee te nemen en een doekje als dit kun je zo fijn in de handen frommelen.
 
De Fruffel kun je wassen in de wasmachine, op 40 graden. Doe 'm wel even in een waszak of kussensloop, met eventueel een colorcatcher doekje erbij om kleurverloop te voorkomen.
 
Checken of het doekje niet meer afgeeft? Leg de Fruffel in warm tot heet water. Als het water kleurloos blijft, kan het colorcatcher doekje achterwege blijven. 

Fruffel doekje in opdracht laten maken

Deze Fruffel doekjes worden ook in opdracht gemaakt. Het is bijzonder om iemand een Fruffel te geven die gemaakt is van (kleding)stoffen waar een herinnering aan vastzit voor diegene. Zo krijgt de Fruffel nog een andere functie, zowel voor wie het cadeau krijgt als later voor de familie... Herinneren. 

  vraag vrijblijvend een offerte aan  

Handwerk

De Fruffels worden in kleine oplages gemaakt. Daarom kan de Fruffel die je ontvangt iets afwijken van de foto's.

Sorteren op:

Review toevoegen
Willy - 10-01-2017 00:42

Deze doek gekocht voor de woongroep dementerenden waar ik werk , werd goed ontvangen , kan gebruikt worden om te voelen of gewoon om mee te frunniken , een bewoner was een hele poos met de touwtjes bezig en een andere bewoner was met de knoopjes bezig