Een veilig huis Een veilig huis
Een veilig huis Een veilig huis
Een veilig huis
0 Review | Review toevoegen
Vormen van vieringen voor ouderen om zich veilig te voelen in een soms onbegrijpelijke wereld met het geloof als veilig huis om in te wonen.

Standaard levertijd

2-4 werkdagen

€ 20,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

Wie dementeert, verliest veel. Wie dementeert, gaat steeds minder begrijpen van de wereld om haar of hem heen en wordt steeds afhankelijker van een buitenwereld die háár of hém begrijpt. Ook tijdens een kerkdienst of viering. Voor wie daaraan tegemoet willen komen, is dit boek bestemd. Om te voorkomen dat dementerenden steeds opnieuw terechtkomen in een wereld die hen niet begrijpt. Zij en degene naast haar die ten gevolge van een andere hersenaandoening ook hulp nodig heeft.

Het boek is bedoeld voor wie nieuw aan dit werk begint, voor gastvoorgangers, voor wie vragen heeft bij de rol van de voorganger en voor wie een viering op maat wil aanbieden aan bewoners van een verpleeghuis of verzorgingshuis.

Kerkgangers in een verpleeghuis, verzorgingshuis, een kleinschalige woonvorm voor dementerende ouderen, verschillen van kerkgangers in een ‘gewone’ gemeente. Er is iets gebeurd waardoor zij zorg nodig hebben. Dat ‘iets’ betekent ook zorg in de kerkdiensten, in de vieringen in het verpleeghuis. Welke ‘zorg’? Daarover gaat dit boek. Het gaat over hoe je ervoor zorgt dat een kerkganger met geheugenproblemen, moeilijkheden met oriëntatie in tijd en plaats, beperkte energie enz. zich welkom en veilig voelt in de kerkdiensten. En het gaat over hoe het vertrouwde geloof ook in deze tijd van concrete nood en met alle vragen die die nood opwerpt toch een veilige plek kan zijn. Een veilige plek en een bron van kracht om het leven van alledag aan te kunnen. Geloof als een veilig huis om in te wonen.

Marja Doesburg is geestelijk verzorger, verbonden aan Zorggroep Apeldoorn e.o.
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789089546913
Auteur
Marja Doesburg
Uitgeverij
Elikser