DVD Vroeger - 175 jaar Spoor
DVD Vroeger - 175 jaar Spoor
0 Reviews | Review toevoegen
De 4dvd-box 175 Jaar Spoor – 175 Jaar spoorwegen in Nederland toont u de geschiedenis van het spoorwegnet in Nederland aan de hand van oude en nieuwe opnames.

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

€ 24,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

| Meer

De 4dvd-box 175 Jaar Spoor – 175 Jaar spoorwegen in Nederland toont u de geschiedenis van het spoorwegnet in Nederland aan de hand van oude en nieuwe opnames. Van de opening van de Oude Lijn in 1839 tot nostalgische plekken die nog steeds terug te vinden zijn op en langs het huidige spoor.

In 1839 reed de eerste trein over de Oude Lijn van Amsterdam, via Haarlem, Leiden, Den Haag en Delft, naar Rotterdam. U ziet hoe deze lijn zich sinds de opening volop heeft ontwikkeld en welke rol Nederlandse technici, met name spoorwegpionier en ingenieur Frederik Wilhelm Conrad, daarin gespeeld hebben. Er is ruim aandacht voor verdwenen en vervangen facetten bij het spoor: overwegwachters, seinhuizen, mechanische beveiligingen, bruggen zoals de Hembrug, speciale transporten zoals de kolentrein en de posttrein en nog veel meer.

Gelukkig is er ook veel nostalgie bewaard gebleven op het spoor. Zo ziet u bijvoorbeeld beelden van station Valkenburg, het oudste station van Nederland dat nog steeds in gebruik is, en allerlei behouden materieel zoals de Hondekop, de Kameel  en de Arend. Daarnaast is er aandacht voor het 150-jarig jubileum van de spoorwegen in 1989 en voor het 60-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen (NVBS) in 1991.

De 4dvd-box 175 Jaar Spoor – 175 Jaar spoorwegen in Nederland bevat de volgende films:

Deel 1 – F.W. Conrad, spoorwegpionier
Deel 2 – NS en de anderen
Deel 3 – Vervangen en verdwenen
Deel 4 – Nostalgie rond het spoor
Treinen door de tijd
Stoom ’91

De 4dvd-box 175 Jaar Spoor – 175 Jaar spoorwegen in Nederland neemt u mee in vogelvlucht door de geschiedenis van de spoorwegen in Nederland. Een enerverende reis, op en rondom het Nederlandse spoor!

  bestellen  

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Soort film
Documentaire
Komedie
Onderwijs en instructie
Ontspanningsbeelden
Thema
Bert Haanstra producties
Dagelijks leven
Dementie
Feestdagen
Het Koninklijk Huis
Hollandse ambachten
Koloniaal Nederland
Muziek
Natuur en landschappen
Ontspanning
PDL
Religie
Spoorwegen
Sport
Technologie
Theater Veder
Tweede Wereldoorlog
Uw jaar in beeld