DVD - Documentaire 'Alive Inside' - Music and Memory DVD - Documentaire 'Alive Inside' - Music and Memory DVD - Documentaire 'Alive Inside' - Music and Memory DVD - Documentaire 'Alive Inside' - Music and Memory DVD - Documentaire 'Alive Inside' - Music and Memory
DVD - Documentaire 'Alive Inside' - Music and Memory DVD - Documentaire 'Alive Inside' - Music and Memory DVD - Documentaire 'Alive Inside' - Music and Memory DVD - Documentaire 'Alive Inside' - Music and Memory DVD - Documentaire 'Alive Inside' - Music and Memory
DVD - Documentaire 'Alive Inside' - Music and Memory
8 Reviews | Review toevoegen
ALIVE INSIDE volgt Music & Memory oprichter Dan Cohen op zijn reis om mensen met dementie “tot leven te wekken” door zoiets simpels en diepgaands als luisteren naar hun lievelingsmuziek.

Standaard levertijd

3 - 5 werkdagen

€ 16,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
ALIVE INSIDE volgt Music & Memory oprichter Dan Cohen op zijn reis om mensen met Alzheimer en andere vormen van dementie “tot leven te wekken” door zoiets simpels en diepgaands als luisteren naar hun lievelingsmuziek. De film won de 2014 Sundance Film Festival Documentaire Publieksprijs en laat zien hoe de helende kracht van muziek voor wonderen kan zorgen waar traditionele behandelingen tekort schieten.

Sindsdien is er een ware beweging op gang gekomen die niet rust totdat een persoonlijke afspeellijst luisteren een normaal onderdeel is geworden van het dagelijks leven van mensen met dementie. De film heeft duizenden zorgprofessionals en vrijwilligers geïnspireerd om met Music & Memory te werken. De DVD heeft o.a. Nederlandse ondertitels.

Stichting Music & Memory en Dementie-winkel.nl hebben de handen ineengeslagen om de DVD met Nederlandse ondertitels voor een extra scherpe prijs beschikbaar te maken. Inspireer jezelf en anderen om bij te dragen aan deze beweging. Laat de film aan zoveel mogelijk mensen zien. Bekijk de trailer en bestel.

Tijdsduur: 78 minuten.

Bekijk de trailer

Sorteren op:

Review toevoegen
Reinier Kreutzkamp - 20-01-2020 15:03

Een instructieve maar ook ontroerende film. Ik gebruik hem om studenten erop te wijzen dat er nog veel te winnen is bij het verbeteren van de 'Quality of life' bij mensen met dementie.

Ward Huurdeman - 27-05-2019 17:48

Een fantastische film die ik als middel inzet om medewerkers te enthousiasmeren voor het inzetten van gepersonaliseerde muziek bij dementerenden

Anoniem - 09-08-2018 13:25

fantastisch ! een must binnen de gezondheidszorg werkende met dementie

Bert Verbeeten - 21-02-2018 09:22

Muziek kan een grotere betekenis hebben voor mensen met dementie, ook voor mensen met een verstandelijke beperking en dementie. De DVD wordt ingezet om medewerkers warm te maken voor ons project Music and Memory.

Catherien Besuijen - 05-02-2018 17:35

Prachtig om te zien wat muziek doet met mensen met dementie o.i.d. Krachtige kick-off voor ons project Music and Memory

Bernadet van Lent - 08-01-2018 09:04

Prachtige mooie ontroerende film.

Lydeke Sjamsoedin - 10-01-2017 10:51

Ik kocht de dvd om hem anderen te laten zien, omdat ik hem heel geweldig vind.
Dat zegt genoeg, denk ik.

Wilma Wouters - Archipel - 10-01-2017 10:24

Fantastische film, erg ontroerend.
Ik werk als verzorgende op een p.g. afdeling waar ik geprobeerd heb om muziek terug te brengen bij de bewoners. Gepesonaliseerde muziek ( het ipod project)...
Dit is in mijn organisatie niet gelukt, nu probeer ik het op een andere manier.
Mijn interesse in de dementerende mens is zeer groot.

Soort film
Documentaire
Komedie
Onderwijs en instructie
Ontspanningsbeelden
Thema
Bert Haanstra producties
Dagelijks leven
Dementie
Feestdagen
Het Koninklijk Huis
Hollandse ambachten
Koloniaal Nederland
Muziek
Natuur en landschappen
Ontspanning
PDL
Religie
Spoorwegen
Sport
Technologie
Theater Veder
Tweede Wereldoorlog
Uw jaar in beeld