Droomdood
Droomdood - Euthanasie of doden uit liefde
0 Reviews | Review toevoegen

Lena Krul is dement en komt daardoor niet meer in aanmerking voor euthanasie. Haar man heeft haar beloofd dat ze niet zou eindigen als haar moeder, die dement en mensonwaardig wegkwijnde in een tehuis

Standaard levertijd

1 - 2 werkdagen

€ 20,99
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

In 'Droomdood - Euthanasie of doden uit liefde' van Lukas Dijkema uit Amsterdam wordt de lezer meegesleept in een aangrijpend verhaal waarin de wanhopige, 83-jarige Cor een uitweg zoekt voor zijn vrouw, die wegens haar dementie geen euthanasie meer kan plegen. Cor maakt waarheid wat veel mensen die een dement familielid hebben misschien zouden willen, maar niet durven. Het verhaal zet de lezer echt aan het denken. Is het je morele plicht om Cor juist wel of juist niet te volgen in zijn handelingen?

Lena Krul is dement en komt daardoor niet meer in aanmerking voor euthanasie. Haar man, Cor Krul (83), heeft haar ooit beloofd dat ze niet zo zou eindigen als haar moeder, die ooit dement en mensonwaardig wegkwijnde in een verzorgingstehuis. Hij smeedt een plan om zijn belofte in te lossen, maar telkens als hij op het punt staat dit ten uitvoer te brengen slaat de twijfel toe. Cor is een doener, die zijn hele leven schepen in elkaar heeft gelast bij de failliet gegane NDSM. Voor hem geen intellectuele verhandelingen over euthanasie bij demente bejaarden of andere ethische overwegingen. Maar blijkbaar is er meer nodig dan een goed plan om het leven te nemen van wie je houdt.
Lukas Dijkema (Amsterdam ‘54), werd, na een aantal omzwervingen, waarin hij o.a. reisde en zijn kandidaatsexamen medicijnen haalde, in 1983 aangenomen op de Arnhemse Toneelschool. Hij studeert daar af met een zelf geschreven tekst en speelt vervolgens tot 1997 bij het destijds vermaarde toneelgezelschap De Trust. Daarna begint hij met het schrijven van proza. Dit resulteert in zijn eerste roman Hakken in het zand, uitgegeven bij L.J. Veen (‘02). Naast schrijven werkt hij als trainingsacteur en richt hij in 2010, samen met collega Kees van Loenen, de Dijkema Van Loenen-groep op. Ze ontwikkelen daarvoor de Act Yourself Methode, een trainingsvorm die is gebaseerd op het naspelen van filmscènes. In 2015 pakt hij het schrijven weer op wat leidt tot de roman Droomdood. Vanaf 1998 tot heden speelt hij o.a. in een aantal producties bij toneelgroep Kassys en is hij te zien in films en tv-series (o.a. Michiel de Ruyter, Nieuwe Buren, Flikken Maastricht en Spangas).

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789464036220
Auteur
Lukas Dijkema
Kaft
Paperback
Uitgeverij
Boekenscout
Laatst bekeken producten