Documentaire vertoning 'Ger, mijn hoofd in eigen hand' plus dialoog over leven met dementie Documentaire vertoning 'Ger, mijn hoofd in eigen hand' plus dialoog over leven met dementie Documentaire vertoning 'Ger, mijn hoofd in eigen hand' plus dialoog over leven met dementie Documentaire vertoning 'Ger, mijn hoofd in eigen hand' plus dialoog over leven met dementie Documentaire vertoning 'Ger, mijn hoofd in eigen hand' plus dialoog over leven met dementie Documentaire vertoning 'Ger, mijn hoofd in eigen hand' plus dialoog over leven met dementie
Documentaire vertoning 'Ger, mijn hoofd in eigen hand' plus dialoog over leven met dementie Documentaire vertoning 'Ger, mijn hoofd in eigen hand' plus dialoog over leven met dementie Documentaire vertoning 'Ger, mijn hoofd in eigen hand' plus dialoog over leven met dementie Documentaire vertoning 'Ger, mijn hoofd in eigen hand' plus dialoog over leven met dementie Documentaire vertoning 'Ger, mijn hoofd in eigen hand' plus dialoog over leven met dementie Documentaire vertoning 'Ger, mijn hoofd in eigen hand' plus dialoog over leven met dementie
Documentaire vertoning 'Ger, mijn hoofd in eigen hand' plus dialoog over leven met dementie
0 Review | Review toevoegen
Documentaire vertoning ‘Ger, mijn hoofd in eigen hand’ met aansluitend dialoog over herkenbare thema’s, dilemma’s en de mogelijke oplossingen rond omgaan met dementie. Met Pim Giel, de maker.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

De première van de documentaire Ger, mijn hoofd in eigen hand in een uitverkocht EYE Amsterdam was een groot succes. De film kreeg bovendien ruimschoots media-aandacht bij o.a. RTL Late Night, NPO Radio 1, BNR en vele kranten en magazines. 
Ger, Mijn Hoofd In Eigen Hand is de vervolgfilm op Mijn Hoofd In Jouw Handen, waarin de hoofdpersoon Ger, ex-docent verpleegkunde als kritische Alzheimer patiënt wordt gevolgd.

Nu trekt documentairemaker en zorg-innovator Pim Giel door het land om de documentaire te laten zien aan mensen met beginnende dementie, mantelzorgers zorgprofessionals. De presentaties zijn geschikt voor kleine (wijk)bijeenkomsten, Alzheimer cafés én voor grote zalen en theaters.

Na vertoning van de documentaire gaan de aanwezigen in dialoog over herkenbare thema’s, dilemma’s en de mogelijke oplossingen rond omgaan met dementie. Wat doet dementie met jou en je relaties? Het doel is daar samen het gesprek over aan te gaan.

Bekijk de trailer

 

Dialoog over oplossingen

Tijdens de bijeenkomst gaan zorgprofessionals, ketenregisseurs, buurtmakelaars, zorgcoördinatoren, vrijwilligers van buurtinitiatieven, mantelzorgers én patiënten met elkaar in gesprek over hoe we met z’n allen (willen) omgaan met dementie. Aan de hand van veelvoorkomende dilemma’s en positieve voorbeelden worden de ontwikkelingen binnen de zorg op een uitdagende en oplossingsgerichte manier ter sprake gebracht. De samenkomsten spelen in op de huidige veranderingen van zorg- naar participatiemaatschappij, het vormgeven van de ‘dementie-vriendelijke samenleving’ met o.a. goede voorlichting, bewustwording, beter casemanagement, stimuleren, ondersteunen en faciliteren van informele netwerken en actieve senioren.

Over de film ‘Ger, mijn hoofd in eigen hand'

Ger, Mijn Hoofd In Eigen Hand is de vervolgfilm op Mijn Hoofd In Jouw Handen, waarin de hoofdpersoon Ger, ex-docent verpleegkunde als kritische Alzheimer patiënt wordt gevolgd. De uitdaging van Ger is om nuttig te zijn voor de maatschappij en vooral op zijn expertisegebied. Daarnaast speelt eigen regie een belangrijke rol; de omgang met zijn omgeving, seksualiteit, zijn financiële situatie en persoonlijke wensen rond de ziekte spelen een belangrijke rol. Wat regel je bij de notaris, met je familie, met je zorgverlener en vooral met jezelf? Een indringende film met pieken en dalen. 

Programma (ca. 3 uur)

Tijdens de introductie vertelt Pim Giel over zijn ervaringen met klantgericht werken in de zorg, over zijn motivatie om deze documentaire te maken en vooral over de uitdagingen waar de zorg voor staat. Aansluitend wordt de film vertoond. Daarin komt een reeks van thema’s en dilemma’s aan de orde die voldoende stof opleveren om na afloop te bespreken. Tijdens de nabespreking is er alle ruimte om onder leiding van Pim met elkaar in gesprek te gaan. Het programma kan in overleg met de opdrachtgever op maat worden aangepast met bijvoorbeeld een eigen gespreksleider, andere gasten, of een digitale enquête vooraf.

De samenkomsten spelen in op de huidige veranderingen van zorg- naar participatiemaatschappij, het vormgeven van de ‘dementie-vriendelijke samenleving’ waarbij enorme behoefte is aan o.a. goede voorlichting, bewustwording, beter casemanagement, stimuleren, ondersteunen en faciliteren van informele netwerken en actieve senioren.

Praktische informatie

Datum: in overleg.
Locatie: in overleg. De presentaties zijn geschikt voor kleine (wijk)bijeenkomsten en Alzheimer cafés maar ook voor grote zalen en theaters.
Duur: ca. 3 uur of op maat
Prijs: op aanvraag

   vraag vrijblijvend een offerte aan   

Over Pim Giel. Documentaire maker en zorg-innovator

Pim Giel was jaren werkzaam in de zorg, als verpleegkundige, manager en als adviseur. Hij kent de problematiek dus van binnenuit. “Het aantal mensen met een vorm van dementie stijgt en deze mensen moeten nu langer thuis blijven wonen. Dat levert spanningen op, maar het kan ook goed gaan. Mensen die werkzaam zijn in de ouderenzorg leren hun cliënten pas kennen als het niet meer gaat zonder hulp. Onze films laat het leven zien dat aan deze ingrijpende verandering vooraf gaat.”

De films zijn niet alleen gemaakt voor professionals in de zorg, maar ook voor mensen die binnen de familie of vriendenkring met dementie te maken krijgen. Giel: “Het is een mooie aanleiding om het er eens met je partner over te hebben: hoe gaan wij het doen als dit ons overkomt?” Ook is Giel voorzitter van het burgerinitiatief Villa Randwijck dat wordt gerund door vrijwilligers met als doel een zorgzame buurt te creëren.

Samenwerking

Voor de presentaties wordt regelmatig samengewerkt met andere experts, waaronder Ton Belderok, zelfstandig coach en voormalig welzijnscoach voor gemeentes.

De films zijn prachtig gemaakt met veel respect voor de deelnemers. Mijn stemming wisselde van onzekere hoop dat ik zelf geen dementie zal krijgen tot blijdschap dat er nog zoveel wél kan, zelfs met humor en menswaardigheid

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.