Dementie en Herinneringen - App Dementie en Herinneringen - App Dementie en Herinneringen - App Dementie en Herinneringen - App Dementie en Herinneringen - App
Dementie en Herinneringen - App Dementie en Herinneringen - App Dementie en Herinneringen - App Dementie en Herinneringen - App Dementie en Herinneringen - App
Dementie en Herinneringen - App
2 Reviews | Review toevoegen
Een unieke app om op een fijne manier contact de hebben met mensen met dementie door middel van het ophalen van herinneringen. Gratis via Google Play store.

Standaard levertijd

Gratis downloaden

€ 0,00
Prijs per stuk
 
Op verlanglijst

Dementie en Herinneringen - app

De app bevat toegang tot liedjes, filmpjes, foto's en geluidsfragmenten uit vroegere jaren. Door hier samen met de persoon met dementie naar te kijken en te luisteren, kunnen herinneringen worden opgehaald. Herinneringen van vroeger roepen veelal een fijn en vertrouwd gevoel op, geeft de mantelzorger inzicht in de belevingswereld van de naaste, maar is bovenal een activiteit waaraan je samen veel plezier kunt beleven.

Gratis downloaden

De app heet "Dementie en herinneringen" en is te herkennen aan de afbeelding van een vergeet-me-nietje. De app is gratis te downloaden in de Google Play Store en de App Store en is beschikbaar voor Android en IOS telefoons en tablets.

 

  Downloaden Google Play Store      

  Downloaden App Store  

Dementie en het ophalen van herinneringen

Bij mensen met dementie vallen veelal herinneringen uit het recente verleden het eerst weg; de informatie die het langst in het geheugen zit blijft vaak het langst aanwezig. Zo kan het zijn dat een persoon niet meer weet wat hij gisteren heeft gegeten, maar nog wel weet waar hij vroeger met zijn ouders heeft gewoond.

Het ophalen van herinneringen, ook wel reminiscentie genoemd, doet een beroep op hetgeen de persoon met dementie nog kan en weet. Het is voor mensen die voortdurend geconfronteerd worden met een afnemende geheugencapaciteit, een verademing om te ondervinden dat zij nog wel in staat zijn deze herinneringen op te halen.

Reacties van gebruikers:

"Ik sta er versteld van wat het bekijken van oude beelden bij mijn moeder teweeg brengt.....mijn moeder vertelt nu vaak enthousiaste verhalen over haar jeugd die ik niet eerder gehoord had".

"Mijn vrouw kan niet meer goed praten, maar haar stralende ogen bij het horen van bepaalde muziek van vroeger, zegt genoeg".

"Tijdens het bezoeken van mijn vader, wist ik niet zo goed wat ik het over moest hebben. Gebruik van de app zorgt ervoor dat we iets omhanden hebben, iets wat we allebei leuk vinden".


De app is bedacht door Annemarie Bolder en doorontwikkeld met behulp van Timesteps.

Sorteren op:

Review toevoegen
Dementie-winkel.nl - 17-03-2023 17:19

Dag Marion, hartelijk dank voor je opmerking. Alleen op apparaten met de nieuwste Android versie (versie 13) kan de App op dit moment nog niet gebruikt worden. We verwachten dat dit medio april 2023 is opgelost. Op andere versies van Android en Apple werkt de App zonder problemen.

marion - 14-03-2023 15:56

helaas niet beschikbaar op nieuwere telefoons, alleen beschikbaar bij oude android versie