Dementelcoach - Telefonische hulp voor mantelzorgers Dementelcoach - Telefonische hulp voor mantelzorgers Dementelcoach - Telefonische hulp voor mantelzorgers
Dementelcoach - Telefonische hulp voor mantelzorgers Dementelcoach - Telefonische hulp voor mantelzorgers Dementelcoach - Telefonische hulp voor mantelzorgers
Dementelcoach - Telefonische hulp voor mantelzorgers
0 Review | Review toevoegen
Dementelcoach: telefonische hulp voor mantelzorgers. U zorgt voor iemand met dementie. Wie zorgt er voor u? Hoe blijft u vitaal? Vraag vrijblijvend een kosteloos intake-gesprek aan.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

Dementelcoach ondersteunt u om een vitale mantelzorger te blijven.
Zorgen voor iemand met dementie overkomt je. Het is geen keuze, je doet het vanzelfsprekend, voor je partner, je vader of moeder of een goede vriend of vriendin. De vaak intensieve en emotionele steun vraagt veel en dat terwijl naast het leven met dementie, het gewone leven ook gewoon doorgaat. Hoe blijft u daar vitaal bij? Dementelcoach kan u ondersteunen met telefonische coaching. Vraag vrijblijvend een kosteloos intake-gesprek aan.  

Vraag een kosteloos intake-gesprek aan

Uit onderzoek blijkt dat de steun van Dementelcoach u ook daadwerkelijk helpt, bij het langer kunnen volhouden van de zorg, om meer begrip voor uzelf te krijgen en om zelf minder stress te ervaren. Al 5 jaar onderzoeken we de resultaten en bijna 80% van mensen die een coachtraject hebben gehad, geven aan dat het geholpen heeft en steun heeft gegeven. 

Uit eigen ervaring:

Mevrouw U. haar man heeft dementie

''Of het heeft geholpen, de ondersteuning van Dementelcoach? Dat weet ik wel zeker. Het was toen heel erg fijn om aan iemand je verhaal kwijt te kunnen, zonder dat je hoeft te selecteren wat je zegt. Want dat dóe je, bij je kinderen en vrienden. Ik wilde niet dat mijn kinderen zich zorgen gingen maken om hun moeder; ik wilde tegenover mijn vrienden niet een zielige partner zijn.
Iemand zei tegen mij, goed bedoeld hoor: 'als je partner dementie heeft, heb je het allebei.' Maar dat wilde ik absoluut niet. Nee, met mijn Dementelcoach kon ik vrijuit praten, raakte ik veel emoties kwijt, was ik veel in tranen. Ik brak mijn schouder, ik brak mijn heup, maar ik dacht: 'niet piepen, ik moet het volhouden.' Het was pure vermoeidheid. Mijn man is toen even opgenomen, zodat ik kon herstellen. En door Dementelcoach denk ik dat zijn opname ongeveer 2,5 jaar is uitgesteld. Uiteindelijk is hij dus toch opgenomen in een verpleeghuis en kan ik hem goed en veel bezoeken.
En hoe het nou met mij is? Ja, het verdriet blijft, maar het gaat goed met me, al heb ik wel een jaar nodig gehad om weer te kunnen slapen.''

 

Klik hier voor meer ervaringsverhalen

Inhoud

Dementelcoach is een traject van een aantal gesprekken met een vaste coach. Het aantal gesprekken kunt u zelf bepalen. De coach biedt u een luisterend oor, denkt met u mee, kan u wegwijs maken in het omgaan met de ziekte en met het inschakelen van zorg en ondersteuning. De coach is een ervaren professional die werkt in de dementiezorg en regelmatig contact heeft met mantelzorgers (bijv. een verzorgende, verpleegkundige of casemanager dementie). De coach is speciaal geschoold om u telefonisch te begeleiden.

Uit ervaring weten wij dat contact zoeken met Dementelcoach nooit te vroeg is. Je kunt tenslotte beter voor iemand zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt. Gun uzelf een Dementelcoach-traject of gun het effect op u aan uw naaste!

Tijdens de gesprekken kunt u:
  • uw hart luchten
  • adviezen inwinnen
  • problemen bespreken            

Praktische informatie

In een verkennend gesprek vindt de intake plaats en kunt u samen met Dementelcoach bepalen met hoeveel coachgesprekken u wilt beginnen. Dit aantal kan gaande het traject altijd verder uitgebreid worden. Eén coachgesprek kost € 57,50 incl. btw.
 
Zodra u besluit over te gaan tot een Dementelcoach-traject wordt er voor u een passende coach gezocht, deze krijgt een samenvatting van het intakegesprek en uw telefoonnummer. U krijgt een bevestiging van de gemaakte afspraken en het verzoek om € 150,- inclusief btw bij wijze van borg vooruit te betalen. De overige gesprekken worden per maand achteraf gefactureerd. Na afronding van het traject wordt de borg met u verrekend.
 
Binnen twee weken neemt uw Dementelcoach telefonisch contact met u op. Samen met uw coach spreekt u af wat een handig tijdstip is om te bellen. In het begin zal de coach u een aantal vaste vragen stellen, de ervaring leert dat de gesprekken al heel snel als vanzelf gaan.

Vergoeding verzekeraar of gemeente

Overleg met uw verzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding van de gemaakte kosten. De mogelijkheden hiertoe verschillen per verzekeraar. 
In de komende drie jaar doet Dementelcoach mee aan een proef en daarom vergoeden sommige gemeenten het gehele traject voor de mantelzorger. U kunt het Wmo-loket van uw gemeente benaderen om te vragen wat de mogelijkheden zijn.

Wanneer u niet in aanmerking komt voor een vergoeding, start dan met steun van Dementie-winkel.nl een geldinzamelactie voor uzelf. Er zijn vast familieleden en vrienden die u een Dementelcoach gunnen!
Stuur voor meer informatie hierover een e-mail naar info@dementie-winkel.nl. 

Vraag een kosteloos intake-gesprek aan

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Advies in ...
Omgaan met (probleem)gedrag
Woon- en leefomgeving inrichten
Alledaagse zorg
Algemene zaken
Activiteiten & Therapie├źn
Organiseren van langdurige zorg
Advies voor ...
Mensen met dementie
Mantelzorgers
Zorginstellingen
Adviesmethode
Consult
Direct telefonische hulp