De wondere wereld van dementie
De wondere wereld van dementie
16 Reviews | Review toevoegen
Geeft een geheel nieuwe kijk op de werking van hersenen bij ouderen met dementie. De invloed van de omgeving is groot. Omgevingszorg vermindert probleemgedrag. Mensen gaan zelfs beter functioneren!

Standaard levertijd

Normaal 3-5 werkdagen.

€ 26,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
De wondere wereld van dementie geeft een geheel nieuwe kijk op de werking van hersenen bij dementerende ouderen. Duidelijk wordt wat de invloed is van de omgeving op het ontstaan van gedrag. Deze vorm van zorg (omgevingszorg) vermindert probleemgedrag. Een dementerende gaat zelfs beter functioneren en blijkt tot meer in staat dan wij dachten!

Duidelijk wordt hoe dementerenden omgaan met verschillende prikkels uit de omgeving en waarom het doseren van prikkels zo belangrijk is. Hoe we het faalgevoel van dementerenden kunnen verminderen, waardoor zij minder angstig worden. Hoe we doelgerichte bewegingen kunnen bevorderen, waardoor de verzorging en de begeleiding gemakkelijker verlopen. En hoe we de omgeving van dementerenden dienen in te richten waardoor een dementerende zich veilig en prettig voelt.

Het boek is een welkome aanvulling op alles wat al bekend is over de psychosociale begeleiding van dementerenden, waarbij veel gebruikgemaakt wordt van praktijkvoorbeelden. Het is geschreven voor helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen.

Dr. Anneke van der Plaats heeft jaren als verpleeghuisarts gewerkt en is gespecialiseerd in gedragsproblemen bij mensen met hersenaandoeningen. Momenteel werkt zij freelance als docent en ouderenadviseur. Bob Verbraeck was trainer en gespecialiseerd in de ouderenpsychiatrie. Vanuit zijn eigen bedrijf gaf hij trainingen aan verzorgenden, verpleegkundigen en (para)medici, vooral in verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg. Ook begeleidde hij teams bij het invoeren van nieuwe werkwijzen.

Aan deze druk is een onlineomgeving toegevoegd: StudieCloud. De lezer kan via deze internetsite voortdurend beschikken over dit aanvullende materiaal zoals extra oefenvragen, samenvattingen en deeplinks met betrouwbare informatie, samengesteld door de auteurs van het boek. Deze site is te bereiken via www.Studiecloud.nl en door de scratchcode uit het boek te gebruiken.

Sorteren op:

Review toevoegen
Jeroen Heemink - 01-04-2023 22:40

Helder geschreven boekje. Geeft veel inzichten in wat dementie is en hoe je met mensen die dementeren kan omgaan zodat het hen ten goede komt.
Praktische tips zijn fijn.
Ik had iets meer boek verwacht voor deze prijs; o.a. wat meer wetenschappelijke achtergrondinformatie.

Dementie-winkel.nl - 19-11-2021 17:21

aan: Wine vH // PeterK
Geweldig dat u al zoveel weet. Veel mensen zijn nog niet met de kennis van dr. Anneke van der Plaats bekend. Dan kunt u mensen met dementie al heel goed begrijpen en begeleiden.
Het boek "De dag door met dementie" is het meest recente boek van Anneke waarin de werking van de hersenen het best wordt uitgelegd.
Dat zou nog een mooie toevoeging op uw inzichten kunnen zijn.

Wine vH // PeterK - 14-11-2021 20:33

Misschien dat we door ervaring al een en ander wisten, maar hoopten nog wat méér aan de weet te komen. Helaas was dat niet echt het geval.

Ginetta - 09-09-2021 14:49

Gekocht voor mijn opleiding GVP. Ik had meer boek verwacht. Er werd jammer genoeg weinig nieuwe informatie voor mij beschreven, maar voor mensen die nog weinig weten van dementie is dit een makkelijk te lezen en hanfig handboek.

Sandra - 03-05-2020 22:16

Boek is zeer goed geschreven. Voor mijn studie gekocht en heb er veel van van geleerd.

Sandra - 30-05-2019 09:06

Treffend

Anoniem - 20-09-2018 12:50

Christiane Olaerts,

It is wonderful

Kindest regards
Christiane

Ds. J.J. Roodsant - 27-12-2017 15:29

Het is een bijzonder helder geschreven boekje, dat zeer goede informatie verschaft over dementie en het omgaan met dementie. En natuurlijk met personen die aan dementie lijden. Want dementie is werkelijk een verschrikkelijke ziekte.
Inzicht in hetgeen er gebeurt met een dementiepatiënt is van doorslaggevende betekenis om te begrijpen wat er in zo iemand omgaat en waarom hij of zij allerlei dingen doet of zegt. De ogen soms zo angstig staan en de tranen soms over de wangen lopen.
Ook is het zo uitermate belangrijk om een dementiepatiënt aan te voelen, want pas dan kan er adequaat worden gereageerd en kan de betreffende persoon op zijn of haar gemak worden gesteld. Ja, er kunnen dan antwoorden worden gegeven op vragen en ingeleefd worden wat dat mensenkind meemaakt. En dat is heel wat! Mede door desoriëntatie in tijd en plaats.

Mevrouw Freddy Maat - 28-08-2017 09:33

een zeer duidelijk en leerzaam boekje waarmee ik naar ik hoop mijn zus goed kan begeleiden

Cw Sprong - 25-03-2017 09:18

Heel verhelderend en praktische

M. Hoem - 15-03-2017 22:01

Dit boekje geeft duidelijk inzicht over de werking van de hersenen tijdens ziektebeeld dementie. Gebruikt als literatuur voor onderzoek tijdens studie.

Coby Swart - 24-02-2017 09:25

Helder wordt uitgelegd wat de gevolgen zijn van de hersenbeschadigingen op het geheugen en op het functioneren van mensen met dementie. Vreemd gedrag wordt
invoelbaar en begrijpelijk gemaakt waarbij veel bruikbare aanwijzingen worden gegeven om hiermee om te gaan, in alle stadia van de dementie.

Mevrouw baars - 27-12-2016 15:34

Wordt goed uit gelegd wat dementie is

Mw. Mebius - Carintreggeland - 04-06-2016 14:36

Goed leesbaar boekje, geeft inzicht in de dementie.

Willy Fleuren - 13-03-2016 19:24

Een erg makkelijk te begrijpen en te lezen boek.
Er wordt veel duidelijker door de uitleg in de wondere wereld van dementie.
Tijdens ons werk wordt er regelmatig terug verwezen naar dit boek.

Inge Noort - 19-12-2015 14:39

Ik heb veel aan de boeken van dr. Anneke van der Plaats. 'De wondere wereld van dementie' legt duidelijk uit wat dementie is en wat dat met iemand doet. 'Het demente brein' legt heel duidelijk en begrijpelijk uit voor iedereen waarom iemand met dementie doet wat hij doet en wat onze invloed daarop is. Dit heeft mij en mijn team enorm geholpen om om te gaan met de moeilijke achteruitgang van onze cliënten.

Boekfilters

Boek/publicatie - genre
Informatief
Agenda's en kalenders
Dichtbundel
Ervaringsverhalen
Kijkboek
Kinder- en prentenboeken
Knutselboek
Roman
Tijdschriften
Voorleesboek
Boek/publicatie - onderwerp
Activiteiten en beweging
ADL en PDL
Alzheimer
Anneke van der Plaats
Bouwen en inrichten
Cognitieve gedragstherapie
Complementaire zorg
Contact maken
Dag- en tijdsbesteding
Dagelijkse zorg
Diagnostiek
Herinneringen ophalen
Jongdementie
Kleurboek
Leiderschap
Lerend vermogen
Mantelzorgen
Muziek
Omgaan met dementie
Omgaan met levenseinde
Omgevingszorg
Palliatieve zorg
Parkinson
Spiritualiteit
Verstandelijke beperking
Voeding & Diëtiek
Wetenschap
Zingeving
Zintuigen prikkelen
Boek/publicatie - uitvoering
Hardcopy
E-book

Boekgegevens

ISBN
9789036815550
Auteur
Bob Verbraeck, Anneke van der Plaats
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum