De Glider Chair: brengt de hersenen tot rust! De Glider Chair ziet er mooi en aantrekkelijk uit. Een stoel waar je heerlijk in zit en ook in wilt blijven zitten! Dat is leuk meegenomen. Want waar het ècht om gaat is dat deze stoel mensen met dwangmatig loopgedrag (dolers) de gelegenheid geeft om rust te vinden.
 
Ik heb dat persoonlijk mogen waarnemen. Tijdens een aantal observaties in een verpleeghuis zag ik een man die de hele dag door de gangen liep, op zoek naar een prikkel om bij aan te haken. Nadat de organisatie een Glider Chair had aangeschaft, zag ik deze man heerlijk ontspannen in deze stoel zitten. Niet twee minuten, wat daarvoor zo’n beetje zijn limiet was, voordat hij weer aan de wandel móést. Hij zat er onafgebroken ruim een uur in! Hoe kan dat!?
 
De Glider Chair is zeer comfortabel. Dat is echter niet genoeg om iemand met zo’n bewegingsdrang te blijven boeien. De Glider Chair helpt dolers een beweging te maken die voor de hersenen zeer prettig en geruststellend is: de stoel maakt een beweging van voor naar achteren.

Het is géén schommelstoel. Een schommelstoel maakt een dubbele beweging; van voor naar achter en van beneden naar boven. Deze dubbele beweging is voor veel mensen met dementie teveel van het goede. De enkelvoudige voor-achter beweging is voor de hersenen wèl rustgevend. Denk maar aan mensen in shock of mensen met het syndroom van Down. Zij maken vaak deze beweging om hun hersenen tot rust te brengen. Het werkt ontstressend.
 
Dus, werkt de Glider Chair?

Jazeker!!

Jos Slutter
 
( Lid van www.breincollectief.nl en eigenaar van www.hoofd-stuk.nl )
  Jos Slutter     26-08-2015 10:16     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.