De dag door met dementie - dr. Anneke van der Plaats & Dick Kits 5 29
De dag door met dementie - dr. Anneke van der Plaats & Dick Kits
De dag door met dementie - dr. Anneke van der Plaats & Dick Kits
Reviews | Review toevoegen

Helder handboek voor iedereen. Een eye-opener. Van Anneke van der Plaats en Dick Kits. Praktische tips illustreren hoe je thuis een prettiger en ontspannen omgang met mensen met dementie kunt hebben.

Standaard levertijd

3 werkdagen

€ 21,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Bekijk de preview onderaan en lees de reviews.

Een eye-opener voor iedereen

Van Nederlandse ouderen wordt verwacht dat ze langer thuis blijven als ze door ziekte of dementie afhankelijk worden. Voor mantelzorgers en familie betekent dit een extra belasting. Want zorgen voor en omgaan met iemand met dementie is niet eenvoudig. Zoals mantelzorger Irma van Milt ervaart: ‘We leven samen in een wankel evenwicht. Het is elke dag bijstellen’.

De dag door met dementie is een absolute eye-opener voor iedereen. 

Het boek De dag door met dementie maakt helder wat er gebeurt in het hoofd en in het leven van iemand met dementie. Onder andere dat denken, kiezen en zelfstandig handelen opeens niet meer gaan. Vervolgens volgt uitleg hoe je hiermee om kunt, of eigenlijk zou moeten gaan. Praktische tips illustreren hoe je een prettiger en meer ontspannen omgang met mensen met dementie kunt hebben. De heldere schrijfstijl en overzichtelijke samenvattingen maken dat je alle informatie als het ware ‘opzuigt’. En direct kunt toepassen. Prof. Erik Scherder noemt het in zijn voorwoord ‘een uiterst waardevol naslagwerk’.  
 
Dr. Anneke van der Plaats is één van de weinige wetenschappers, die de kennis uit de neurowetenschappen koppelt aan gedrag en dan vooral dement gedrag. Daarnaast verstaat zij de kunst dit eenvoudig voor het voetlicht te brengen. Zij ontdekte dat de bejegening en de omgeving van grote invloed zijn op het gedrag van mensen met dementie.

Veel zorginstellingen hebben deze kennis al met succes in praktijk gebracht. Met dit boek kan iedereen dat: thuis, in de verzorging én in het openbare leven. Familie, vrienden, buren, artsen, verzorgers, winkeliers, ambtenaren…

Kortom: hoe kom je ongedwongen de dag door met iemand met dementie.
Omgaan met dementie begint met kennis over dementie.

"Super helder. Een waardevol naslagwerk."
Prof. Erik Scherder


Sneak Preview

 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Anoniem -

Christiane, dochter

Anekdote : Alice 94 jaar

Alice zegt tegen de verpleegkundige dat ze naar de mis wil gaan, maar dat ze niet mag.
Verpleegkundige vraagt waarom ze niet naar de mis mag gaan.
Alice antwoordt : " Ik ben ongesteld, en als ik ongesteld ben, dan mag ik niet van mijn moeder naar de kerk gaan".

Interessant, Dementie kan ons informeren, hoe het eraan toeging vroeger in haar familie.

Groetjes
Christiane

Anoniem -

Dag,

Het is verhelderend.

Mvg
Christiane Olaerts

P.F.A Ruikes -

Dikke aanrader voor iedereen die met dementie in aanraking komt!!! Goed overzichtelijk, normaal begrijpbare taal geschreven, lees lekker in één keer uit, de inhoud stimuleert om de wereld van dementie te begrijpen en zo te handelen in het werkveld of omgeving.

M. Adolfs Gregoire -

Het is een heel goed boek. Ik geef trainingen in communicatie aan medewerkers in verpleegtehuizen.
Ik heb het boek van harte aanbevolen omdat de inhoud zo helder en herkenbaar wordt uitgelegd.
Ook voor mij waren er eyeopeners bij bepaalde voorbeelden. Het taalgebruik is zeer toegankelijk voor iedereen .

Ds. J.J. Roodsant -

"De dag door met dementie" is een uitermate helder en verhelderend handboek voor allen, die (dagelijks) omgaan met dementerende mensen. Het geeft een prima inzicht in de belevingswereld van dementerenden en verstrekt noodzakelijk inzicht aan zorgmedewerkers en mantelzorgers om maximaal goede mogelijkheden te scheppen voor een aangenaam bestaan met en voor de dementerende. Naast "Het demente brein" en "De wondere wereld van dementie" geeft dit boek een zodanige aanvulling op het verstaan van dementie en de omgang met demente medemensen, dat het zeker de moeite waard is om ook dit boek aan te schaffen en met aandacht door te lezen. Het resultaat zal zeker positief zijn.

Suzan -

prachtig boek, voor zowel zorgmedewerkers als mantelzorgers een toegankelijk en aansprekend boek

Ludmila -

Verhelderend, in een begrijpelijke taal.

Astrid -

Eigenlijk zou iedereen dit boek moeten lezen, maar zeker voor mensen die direct met dementie te maken krijgen in hun omgeving is dit een echte aanrader. Veel praktische tips en een goed inzicht in welke processen zich voltrekken in de dementerende mens.

Lucienne -

Aanrader voor iedereen die te maken heeft met dementie en wil begrijpen hoe de kwaliteit van leven voor patiënt en mantelzorger in gunstige zin beïnvloed kan worden.

Ronald Cardol -

Boek is zeer informatief en leest ook voor een leek erg prettig. Het boek is goed te lezen voor mensen zonder voorkennis van dementie.

Dorien Spil -

Super goed boek, mooi naslagwerk! Een must voor iedereen die met mensen met dementie in aanraking komt!

Marlies van Geel -

EEN TOP-boek voor iedereen die met dementie te maken heeft of dementie wil begrijpen. Om zo de dementerende medemens waardig en respectvol, vanuit alle begrip wat er gebeurt in de hersenen, te benaderen.

Ik vraag veel om me heen en lees veel over dementie, maar dit boek heeft HET!!! Je leest het in één keer uit en kunt het dan als naslagwerk altijd naast je hebben. Absolute aanrader!

Mw. Mebius - Carintreggeland -

Een prachtig boek met veel praktische handvatten. Een echte aanrader

Sally Schmitz -

Geweldig boek! Ik had jammer genoeg nog niet van Anneke van der Plaats gehoord.
Het fijne van het boek is dat je kapstokken krijgt met behulp van de vier lagen om te begrijpen wat er in de hersenen gaande is bij alzheimer en wat daar het gevolg van is en vervolgens praktische tips hoe ik daar op kan reageren als mantelzorger van mijn man.

N Overhaal -

Duidelijk helder en makkelijk leesbaar boek. Goede informatie eigenlijk voor iedereen die te maken heeft met dementie. Zowel voor zorgprofessionals als mantelzorgers.

Aleid van der Meer -

In 1 x uitgelezen. Zeer herkenbaar en alweer 2 x uitgeleend. Duidelijk en schitterend zoals Anneke vd Plaats dit ook doet tojdens een lezing.

Marjon Stange - Cordaan In het Zomerpark -

Het boekje de Dag door met Dementie is zo verhelderend, voor mij als verzorgende maar ook voor de familie mantelzorgers. Het was zo boeiend om te lezen dat ik het jammer vond dat het uit was. Maar ik heb er toch weer wat tips uitgehaald die ik nu toepas bij ons op de afdeling en zo mijn collega's weer informatie geef waarom ik dit toepas. Erg handig boek goed te lezen en duidelijk.
Met vriendelijke groet
Marjon

Margret Jörissen -

Goed en duidelijk geschreven boek voor iedereen leesbaar.
Handige tips!
Aanrader!

Marian van Haren -

Makkelijk te lezen boek.
De uitleg van het brein wordt zo uitgelegd dat je het beter begrijpt.
Veel bruikbare tips

Barbara -

Dit is een fantastisch mooi boek!
Ik heb nog nooit zo'n goed boek over dementie gelezen!
Wat mij bijzonder aanspreekt is de uitleg over de 4 lagen van het brein.
Nu kan ik deze aandoening van de hersenen beter begrijpen.
Door dit boek heb ik ook geleerd om de Amygdala van mijn partner niet zo vaak meer te prikkelen door mijn gedrag. Het werd er thuis niet gezelliger op.
Ik ben ook heel blij met alle tips uit deel 3.
Iedereen zou dit mooie boek moeten lezen. Er zijn zoveel mensen, die met dementie te maken hebben of krijgen, die dit niet allemaal weten.

Marc America - huisarts -

Zelf schrijver van het boek "Allemaal mensen": Zojuist in één adem het boek ‘de dag door met dementie’ uitgelezen, dat Dick Kits samen met Anneke van der Plaats geschreven heeft. Al lezende besefte ik hoeveel behoefte er is aan dit informatieve en praktische boek. Een schot in de roos en bijzonder fraai vormgegeven. Vanaf vandaag een vast onderdeel van mijn begeleiding van dementie patiënten en hun mantelzorgers. Van harte proficiat met dit juweeltje!

Helena -

Wat een prachtig verhelderend boek; zou iedereen die er ook maar enigszins mee te maken heeft, moeten kunnen lezen of in ieder geval op gewezen worden door bijv. casemanagers etc. Scheelt denk ik veel 'geploeter en gezoek' voor familie, mantelzorger, vrienden e.d.

Gerda Elshof -

Een makkelijk te lezen boek met goede tips. Herkenbaar. Ook goed te gebruiken om mantelzorgers op een eenvoudige wijze uit te leggen waar gedrag vandaan komt. Hierdoor komt er meer begrip en krijgt de mantelzorger handvatten.

Ronca Francissen -

Twee personen hebben het gelezen en zijn erg tevreden. In samenhang met een cursus prikkelarm is het een goede toevoeging. De andere teamleden gaan het nog lezen. Het zijn eigenlijk boeken die iedereen die dementie cliënten heeft moet lezen.

Henk Woltjer -

Wat weer een prachtig en toegankelijk boek over dementie. Ik maak er veel gebruik van in mijn trainingen voor zorgmedewerkers en beveel het ieder aan. Na uitleg valt vaak het kwartje bij de medewerkers. Ook bijvoorbeeld rondom empathie.
Het geeft handvatten voor de omgang met de dementeren.
Dus kopen dat boek!

Albert Boeyinga -

Dit boek en het boek Het Demente Brein, zou verplichte studie/leesstof moeten zijn voor mantelzorgers, verzorgenden, artsen mn huisartsen(in opleiding)en SOG(in opleiding).
Het verklaart zoveel waardoor meer begrip voor de dementerende mens ontstaat . De omgang met dementerende mensen wordt daardoor dragelijker en "probleem"gedrag kan vaak veranderen in "begrijp"gedrag.

Anoniem -

Ongelofelijk helder boek over dementie heel handig voor mensen die zorgen voor dementerende of er direct mee te maken hebben. Ik werk in de zorg en m'n vader is dementerend dit boek staat vol handige tips en Wetenswaardigheden waar je anders misschien gefrustreerd over raakt. Ik heb t in een ruk uitgelezen met heel veel oja oja ach zo zit dat. Een echte aanrader dus

Anoniem -

Gelezen, in een adem uit. Volgende maand, verplichte kost voor de werknemers van Claris Zorggroep

Klara Van Zuijdam van Tuijl -

Geweldig boek en een must voor iedereen die leeft of werkt met mensen met dementie!

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
ISBN
: 9789080997226
Auteur
: Anneke van der Plaats, Dick Kits