CliniClowns op bezoek CliniClowns op bezoek CliniClowns op bezoek
CliniClowns op bezoek CliniClowns op bezoek CliniClowns op bezoek
CliniClowns op bezoek
1 Review | Review toevoegen
Woont je vader, moeder, partner of andere naaste in een zorginstelling? Denk dan eens aan een bezoek van CliniClowns. Deze clowns zijn gespecialiseerd in echt contact maken met mensen met dementie.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

CliniClowns bezoeken mensen met dementie in zorginstellingen en dagopvang. Stichting CliniClowns heeft tot doel om oprecht contact te maken met mensen met dementie. Met persoonlijke aandacht, spel en muziek, weten de clowns deze mensen te bereiken en te verleiden tot contact.

Het vaste patroon wordt letterlijk doorbroken, waardoor de dag meer kleur krijgt. Zo verzachten de CareClowns het isolement en eenzaamheid met een moment van geluk. De mensen met dementie reageren vaak verrast, blij en dankbaar; maar ook voor familieleden en verzorgend personeel is het bezoek van CliniClowns bijzonder. Zij zijn getuige van mooie momenten en zien reacties die al langere tijd niet meer zijn waargenomen.

  vraag vrijblijvend een bezoek aan  

CliniClowns nemen dan contact op om uw wensen te bespreken. Een bezoek is in principe kostenloos. Een eigen bijdrage is welkom, maar niet noodzakelijk. 

Praktische informatie

  • Een bezoek van CliniClowns kan door de zorginstellingen zelf geboekt worden, maar ook door naasten cadeau gegeven worden (in overleg met de zorginstelling).
  • CliniClowns komen in duo's en spelen een dagdeel. Zij zijn één uur eerder aanwezig om het bezoek voor te bespreken met de contactpersoon van de zorginstelling.
  • Na afloop blijven zij nog een half uur om te evalueren.
  • Per dagdeel bezoeken zij zo'n 30 bewoners, verdeeld over enkele (huis)kamers, activiteitenkamer of bezoekersruimte.
Vraag vrijblijvend een bezoek aan. CliniClowns nemen dan contact op om uw wensen te bespreken. Een bezoek is in principe kostenloos. Een eigen bijdrage is welkom, maar niet noodzakelijk. 

Sorteren op:

Review toevoegen
Marjon - 25-02-2017 01:33

Ik werk als verzorgende in het verpleeghuis Torckdael in Wageningen. 7 Februari zijn bij ons de CareClowns op bezoek geweest. Van te voren wisten we natuurlijk niet precies wat we konden verwachten. Ook best spannend hoe de bewoners erop zouden reageren, zouden ze het leuk vinden?
Wij weten ook wanneer ze het niet leuk vinden, zullen ze dat niet onder stoelen of banken steken.
Maar wat een bewondering voor de clowns, hoe zij in een oogopslag aanvoelen hoe ze de bewoners moeten benaderen. Er hing direct een geweldige sfeer in de huiskamer, bewoners straalden, lachten en dansten door de huiskamer. Maar ook bij de bewoners die niet zo enthousiast waren wisten de clowns toch een glimlach op het gezicht te toveren.