CD Ouno - de kracht van ontspannende muziek Karima Matser - CD Ouno - de kracht van ontspannende muziek CD Ouno - de kracht van ontspannende muziek CD Ouno - de kracht van ontspannende muziek
CD Ouno - de kracht van ontspannende muziek Karima Matser - CD Ouno - de kracht van ontspannende muziek CD Ouno - de kracht van ontspannende muziek CD Ouno - de kracht van ontspannende muziek
CD Ouno - de kracht van ontspannende muziek
0 Review | Review toevoegen
Elf klassieke muziekstukken en delen van musicals met de ontspannende cadans van een hartslag.

Standaard levertijd

2 werkdagen

€ 22,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Cadans van een hartslag ontspant

Bij dementie en kwetsbare ouderen, en ook tijdens andere ingrijpende levensmomenten kan de Ouno-cd met ontspannende muziek heilzaam zijn. De gekozen stukken hebben een compositie met de cadans van een hartslag. Hierdoor kunnen verdriet, angst, pijn, onzekerheid, vermoeidheid en stress beter het hoofd worden geboden. De cd met helende noten is mede mogelijk gemaakt door ziektekostenverzekeraar Ohra.

De ouno-cd bevat elf nummers; klassieke muziek van onder anderen Bach en Hadyn, aangevuld met delen uit de musicals ‘Les Miserables’ en ‘Phantom of the Opera’. Elk stuk heeft een beproefde, helende werking. Dat heeft Karima Matser uit eigen ervaring ontdekt, toen haar moeder dementie bleek te hebben.

Zij draagt nu uit wat de muziek haar destijds bracht: troost, verdieping en verwerking, maar ook structuur in de chaos. ‘Naar welke dagopvang gaat mijn moeder?’, ‘Welke vorm van dementie heeft ze?’, ‘Wat moet ik privé regelen en wat zakelijk?’; zulke vragen gonsden door haar hoofd. Deze muziek ondersteunt het acceptatie- en verwerkingsproces.

Karima Matser over de kracht van ontspannende muziek

"De kracht van ontspannende muziek is wetenschappelijk aangetoond. Stress, pijn, verdriet, angst en vermoeidheid kan je met ontspannende muziek beter het hoofd bieden. De hartslag kan dalen, de ademhaling kan rustiger worden en de bloeddruk kan omlaag gaan. Composities met de cadans van een hartslag werken helend.

Buiten dat, zie ik om mij heen wat de helende effecten zijn van ragfijne composities als het ‘Solfeggio ’ van J.C.F. Bach, de zoon van de veel bekendere J.S. Bach. Wanneer ik dit stuk op de piano speel in een verpleeghuis dan blijkt dat mensen met dementie er kalm van worden. "Als jij hier hebt gespeeld, kunnen we de mensen veel rustiger in bed leggen’’, is dan ook de reactie die ik vaak krijg van het personeel.

Ook de bewoners van die verpleeghuizen steken na afloop een hand naar me uit, of trekken me naar zich toe voor een knuffel. In hun ogen lees ik wat ze niet zeggen. Mensen met dementie zijn met hun geest steeds zoekende: Zitten ze in het nu of bevinden ze zich in het verleden?

Door de ontspannende muziek die ik hen laat horen, krijgen ze - al is het maar voor even - weer helderheid. Het helpt hen enorm om er weer even te zijn."

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Onderwerp
Activiteiten stimuleren
Feestdagen
Natuurgeluiden
Nostalgische muziek
Ontspannen
Slapengaan