Breng eens 'n zonnetje - Hollandse liedjes van vroeger Breng eens 'n zonnetje - Hollandse liedjes van vroeger Breng eens 'n zonnetje - Hollandse liedjes van vroeger Breng eens 'n zonnetje - Hollandse liedjes van vroeger Breng eens 'n zonnetje - Hollandse liedjes van vroeger
Breng eens 'n zonnetje - Hollandse liedjes van vroeger Breng eens 'n zonnetje - Hollandse liedjes van vroeger Breng eens 'n zonnetje - Hollandse liedjes van vroeger Breng eens 'n zonnetje - Hollandse liedjes van vroeger Breng eens 'n zonnetje - Hollandse liedjes van vroeger
Breng eens 'n zonnetje - Hollandse liedjes van vroeger
6 Reviews | Review toevoegen
Een Feest der herkenning met Hollandse liedjes van Vroeger. Mensen worden uitgedaagd om actief aan deel te nemen en contact te maken. Brengt absoluut een zonnetje onder de mensen.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

“Feest der herkenning” met Hollandse liedjes van Vroeger. Mensen worden uitgedaagd om actief aan deel te nemen en contact te maken. Brengt absoluut een zonnetje onder de mensen.

Herkenning van de muziek uit je jeugd en actief kunnen deelnemen aan dit liedjesprogramma geeft dat mensen weer meer open staan voor contact, hier energie van krijgen en weer actiever worden. Dit programma is dan ook uitermate geschikt voor ouderen, samen met familie en de mensen om hen heen. Vaak praten ze er nog lang over na en blijkt dat het voor een hele tijd energie geeft. 

Contact maken

Het lijkt zo eenvoudig, maar dat is het voor veel mensen niet. Er is een hoop eenzaamheid terwijl mensen best graag meer contact  zouden willen. Ik vind het heel fijn als mensen zich gezien voelen en daarvan weer blijer worden. Ik geloof in een wereld die mooier is wanneer mensen meer in contact staan met elkaar. Mijn motto is “Samen Stralen” waarbij ik gebruik maak van liedjes om mensen er bewust bij te betrekken. Liedjes die mensen raken en door velen uit volle borst worden meegezongen. Door samen te zingen en muziek te maken blijkt dat er opeens meer contact en verbinding is tussen de mensen.
 

Praktische informatie

  • Tijdsduur variërend van 1- 2 uur onderbroken door korte pauze.
  • Zowel voor kleine intieme groep als (hele) grote gezelschappen mogelijk.
  • Inclusief decor en compacte geluidinstallatie voor lichte versterking van zang en gitaar.
  • Alles afgestemd in onderling overleg.
Prijs € 395,- ex. btw plus reiskosten in overleg

   vraag vrijblijvend een offerte aan   

De Oranje Man – Wilhelmus Hoekstra

Als entertainer-liedjeszanger in oranje maatpak en gitaar verzorg ik op kleurrijke en stijlvolle wijze liedjesprogramma’s waar mensen op positieve wijze worden uitgedaagd om actief deel te nemen en contact te maken.

De tijd vliegt voorbij met dit leuke gevarieerde liedjesprogramma. Klassiekers als “Het Dorp”, “Breng eens een zonnetje”, “Schep vreugde in het leven”, “O wat ben je mooi”, “Tulpen uit Amsterdam”, “Daar bij die molen” en “Wie is Loesje” zorgen  absoluut voor een zonnetje onder de mensen.

Mensen zingen en bewegen mee met de liedjes, doen mee aan een energizer, worden uitgedaagd met vragen en voorwerpen van vroeger, verrast met een bloemetje of cadeautje en verwonderd met een goocheltruc. Hierdoor zijn ze veel actiever betrokken, komen herinneringen van vroeger weer naar boven en blijken zij liedjesteksten ineens spontaan nog te kennen en zo weer mee te zingen. Ik genoot erg van een compliment zoals ik laatst kreeg van een mevrouw na afloop van de muzikale feestmiddag op een woonzorgcentrum waar diverse mensen zaten met dementie in meer of mindere mate: “Mijnheer wij zijn eigenlijk allemaal een beetje ziek maar vanmiddag voelde dat helemaal niet zo! We konden alle liedjes zomaar meezingen en hebben ook nog gedanst! Wat was dit ontzettend fijn en ik kan er weer helemaal tegen aan!” 

Sorteren op:

Review toevoegen
Debbie Verdult - Feest moeder 90 - 15-10-2018 19:18

Ik (en ieder ander op mama’s feestje) ben erg tevreden over Wilhelmus. Hij was vreselijk open minded en flexibel. Mijn organisatie was een beetje last minute en hij paste zich meteen aan zonder ellenlange vragen of verhalen. Kort en krachtig werd een commitment en afspraken gemaakt en daar werd zonder meer aan gehouden!
Ik vond dat hij vreselijk gevoelig was voor de sfeer en zich daar heel goed bij aanpaste en omheen bewoog. Het ging niet om hem en we werden niet gekipnapped voor 2X45 minuten. Wat ik vooral ook heel fijn vond dat hij door alle mensen als leuk ervaren was. Mijn moeder is dement en het was haar 90st verjaardag. Er waren verder wel wat ouderen bij maar zij was de enige demente bejaarde. Het was leuk voor haar EN voor de gasten die varieerden in leeftijd. We zijn een kunstzinnige familie met kritische blik en iedereen was blij met hem. Het feit dat hij begon met Spinvis en niet alleen “tulpen uit Amsterdam” zong werd opgemerkt en zeeeeeer gewaardeerd.
Hij had op eigen initiatief een liedje voor mijn moeder gecreeerd en er een klein meezing moment ingebouwd wat gewoon heel erg leuk en fijn was en toen was t ook weer genoeg en was t weer tijd om te kletsen.
Ik zou ABSOLUUT de Oranjeman aanbevelen, sterker nog, ik heb al niet anders gedaan.
Ik zou niets kunnen verzinnen wat beter kon.
Heeeel erg bedankt Wilhelmus!

Heleen van der Ven - De Blije Borgh - 23-10-2017 14:10

Beste Wilhelmus,
Wat hebben de bewoners maar wij ook als personeel genoten van je optreden!
De presentatie en het contact met onze bewoners vonden wij zo mooi, vooral hoe je met dementerende omgaat en ze uit hun isolement haalt, echt super om te zien. Ook het meezingen van de liedjes vonden ze erg leuk.
Ik raad het iedereen aan om de oranje man in te huren voor een leuke en gezellige avond zo fantastisch!
De Blije Borgh - Hendrik Ido Ambacht - Winnaars Prijs actie Dementiewinkel

Anna Bont - Novo Siddeburen - 21-12-2016 17:57

Beste Wilhelmus, het was een prachtige middag, onze bewoners van Novo, familie en begeleiding en natuurlijk niet vergeten onze bovenburen hebben genoten.
Geweldig hoe jij iedereen er bij betrekt.
De reacties van onze bewoners waren "het zingen was leuk en vooral de man in zijn oranje pak". "Daar wordt je weer mens van, dat heb je nodig, wat leuke muziek. Na een vervelende periode, waarin 2 van onze bewoners zijn overleden, had men zoiets , dit hadden we nodig. Hier vrolijkt men van op.
Volgens iedereen is dit wel voor herhaling vatbaar. Bij deze namens iedereen heel hartelijk dank voor de leuke middag, die je ons hebt bezorgd.

Jannine vd Bergh - WZC De Merwelanden - 15-12-2016 17:01

17 november 2016 Wat een feest!
Op deze dag vierde wij, samen met de bewoners van de andere 8 woningen, het 5 jarig bestaan van onze woning. Het werd Ă©Ă©n groot feest mede dankzij de Oranje Man. Ca 90 bewoners, familieleden, personeelsleden en vrijwilligers, genoten van het geweldige optreden. Wilhelmus Hoekstra, weet hoe hij de oudere met dementie kan bereiken. Het was prachtig om te zien dat bewoners die van weinig nog kunnen genieten nu met een lach op hun gezicht zaten of mee zaten te dirigeren op de muziek. Er werd gezongen en soms zelfs een dansje gewaagd.
Wat waren wij blij dat we mee gedaan hadden aan de win actie van dementiewinkel.nl en dat wij de prijs: een optreden van de Oranje Man hadden gewonnen.
Het verzorgen van een onvergetelijke middag voor de bewoners. Hen zien genieten, dat is waar je het allemaal voor doet.

Namens alle bewoners en personeel van de Wantijtoren van WZC de Merwelanden: Bedankt!

Wilma Polhoud / De Koperhorst Amersfoort - 18-11-2016 14:27

De Oranje Man speelde bij ons op 3 november ivm ons 40 jarig jubileum.

Superoptreden. Zeer professioneel. Goede kwaliteit zang en muziek en inspelend op de doelgroep. Voor herhaling vatbaar.

Graddy Hilgerink - Dagzorggroep Ouderen - 07-11-2016 16:19

Beste Oranje man,
Vorige week maandag was je bij ons in het mooie Twente. Je had een prijs beschikbaar gesteld voor dementiewinkel.nl ivm hun 2-jarig bestaan. Wat waren we blij dat wij de prijs hadden gewonnen dat jij een morgen bij ons zou komen optreden!
Op maandag 31 oktober was het zover. Ruim 60 gasten zaten klaar om jou te ontvangen. De tafels mooi gedekt met een kaarsje, overal kleine bloemetjes, kortom de feestmorgen kon voor ons beginnen!
Vandaag met de gasten nog gezellig nagekletst over vorige week maandag. Iedereen heeft genoten van het muzikale optreden van de Oranje man. "Geweldig zoals hij het doet" en "deze man is geknipt voor dit werk" hoorde ik vanmorgen enkele dames zeggen. Je had tijd voor iedereen en het rondlopen door de zaal vond iedereen positief. Ook de dingen er omheen, zoals "wie is er vandaag jarig" of "wie belt mij het eerst" kon zeker gewaardeerd worden. Het meerstemmige meezingen was natuurlijk helemaal geweldig!
Kortom: een geslaagde maandag voor onze doelgroep!
Bedankt Wim voor je belangeloze inzet deze maandag in Haaksbergen. We hebben allemaal van je genoten.
Groet, Ouderen Uit, Maandaggroep Haaksbergen.