Actief - Brain Trainer Plus™ - Classic Actief - Brain Trainer Plus™ - Classic Actief - Brain Trainer Plus™ - Classic Actief - Brain Trainer Plus™ - Classic Actief - Brain Trainer Plus™ - Classic
Actief - Brain Trainer Plus™ - Classic Actief - Brain Trainer Plus™ - Classic Actief - Brain Trainer Plus™ - Classic Actief - Brain Trainer Plus™ - Classic Actief - Brain Trainer Plus™ - Classic
Actief - Brain Trainer Plus™ - Classic
0 Reviews | Review toevoegen
Combinatie van een handzame, laagdrempelige desktop en doordachte spelsoftware voor ouderen die uitnodigt tot gebruik. Activeert geheugenfuncties spelenderwijs en zorgt voor veel plezier.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

| Meer

De BrainTrainerPlus™ stimuleert

BrainTrainerPlus stimuleert al sinds 2007 het denkvermogen en het geheugen van ouderen en mensen met beginnende dementie. Maar dat is niet alles wat het doet. Ouderen die ermee werken voelen zich prettig. Ze hebben het gevoel aansluiting te houden bij het hier-en-nu.
 
Op de BrainTrainerPlus™ vindt u 30 spellen en quizzes waarmee de oudere het geheugen kan trainen en de hersenactiviteit kan stimuleren. De spellen beginnen simpel, maar zijn er in een aantal niveaus. Het BrainTrainerPlus algoritme zorgt ervoor dat de vragen zich aanpassen bij het niveau van de speler. Zo krijgt de gebruiker nooit het gevoel slecht te presteren en een gevoel van beheersing en competentie te hebben.
 
De spellen en quizzen zijn prima om zelf te spelen, maar kunnen ook heel goed samen gespeeld worden. Met een mantelzorger of familie bijvoorbeeld.

Bekijk de bijlage (zie apart tabblad) voor resultaten van wetenschappelijk onderzoek dat naar het effect van BrainTrainerPlus™ is gedaan.

Structuur, communicatie en blijdschap

Mensen met dementie kunnen nog altijd leren 

Mensen met dementie kunnen nog altijd dingen leren, zeker als het gewoonten en routines betreft; kortom structuur. Het “Brain Trainer Plus algoritme” zorgt ervoor dat de gebruikers altijd een goed gevoel overhouden aan het spelen. Dit stimuleert het herhaald gebruik op een dag.

Faciliteert contact

Bij familie bezoeken kan de BrainTrainerPlus ook een belangrijke functie vervullen in het faciliteren van interactie tussen bewoner en bezoek. Gesprekken met mensen met dementie gaan niet meer soepel. Verhalen van het bezoek worden niet goed begrepen en de bewoner zelf heeft maar beperkte gesprekstof. Dit zijn vaak niet de makkelijkste bezoeken.
 
Als de BrainTrainerPlus in de huiskamer of ontmoetingsruimte beschikbaar is, wordt de BrainTrainerPlus een facilitator van het samen zijn. Men kan samen een spelletje doen wat op natuurlijke wijze gespreksonderwerpen aandraagt en natuurlijk spelplezier geeft.
Nog leuker wordt het als men samen aan een “Familieboek” op de BrainTrainerPlus begint. Een functie op de BrainTrainerPlus waar men vooraf foto’s kan uploaden via de BTP site, die men dan tijdens de bezoeken gezamenlijk bespreekt en op de machine van bijschriften voorziet. Het reminisceren wordt daarbij gestimuleerd, gesprekken volgen op natuurlijke wijze en er ontstaat een blijvende herinnering aan een vol leven. Alle bezoekers van een bewoner kunnen hier aan mee werken en zeker ook kleinkinderen beleven hier plezier aan wat in veel gevallen de bezoekfrequentie en bezoekduur op kan voeren.

De BrainTrainerPlus - Classic

  • 30 spellen en quizzen
  • 420 accounts mogelijk
  • Eigen quiz maken
  • Familieboek

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.