Actief - Brain Trainer Plus™ - Classic Actief - Brain Trainer Plus™ - Classic Actief - Brain Trainer Plus™ - Classic Actief - Brain Trainer Plus™ - Classic
Actief - Brain Trainer Plus™ - Classic Actief - Brain Trainer Plus™ - Classic Actief - Brain Trainer Plus™ - Classic Actief - Brain Trainer Plus™ - Classic
Actief - Brain Trainer Plus™ - Classic
0 Review | Review toevoegen
Combinatie van een handzame, laagdrempelige desktop en doordachte spelsoftware voor ouderen die uitnodigt tot gebruik. Activeert geheugenfuncties spelenderwijs en zorgt voor veel plezier.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

| Meer

De BrainTrainerPlus™ stimuleertBrainTrainerPlus stimuleert al sinds 2007 het denkvermogen en het geheugen van ouderen en mensen met beginnende dementie. Maar dat is niet alles wat het doet. Ouderen die ermee werken voelen zich prettig. Ze hebben het gevoel aansluiting te houden bij het hier-en-nu.

Bekijk de bijlage (zie apart tabblad) voor resultaten van wetenschappelijk onderzoek dat naar het effect van BrainTrainerPlus™ is gedaan.

De BrainTrainerPlus - Classic

  • 30 spellen en quizzen
  • 420 accounts mogelijk
  • Eigen quiz maken
  • Familieboek

Op de BrainTrainerPlus™ vindt u 30 spellen en quizzes waarmee de oudere het geheugen kan trainen en de hersenactiviteit kan stimuleren. De spellen beginnen simpel, maar zijn er in een aantal niveaus. Het BrainTrainerPlus algoritme zorgt ervoor dat de vragen zich aanpassen bij het niveau van de speler. Zo krijgt de gebruiker nooit het gevoel slecht te presteren en een gevoel van beheersing en competentie te hebben.
 
De spellen en quizzen zijn prima om zelf te spelen, maar kunnen ook heel goed samen gespeeld worden. Met een mantelzorger of familie bijvoorbeeld.

Structuur, communicatie en blijdschap

Mensen met dementie kunnen nog altijd leren 

Mensen met dementie kunnen nog altijd dingen leren, zeker als het gewoonten en routines betreft; kortom structuur. Het “Brain Trainer Plus algoritme” zorgt ervoor dat de gebruikers altijd een goed gevoel overhouden aan het spelen. Dit stimuleert het herhaald gebruik op een dag.

Faciliteert contact

Bij familie bezoeken kan de BrainTrainerPlus ook een belangrijke functie vervullen in het faciliteren van interactie tussen bewoner en bezoek. Gesprekken met mensen met dementie gaan niet meer soepel. Verhalen van het bezoek worden niet goed begrepen en de bewoner zelf heeft maar beperkte gesprekstof. Dit zijn vaak niet de makkelijkste bezoeken.
 
Als de BrainTrainerPlus in de huiskamer of ontmoetingsruimte beschikbaar is, wordt de BrainTrainerPlus een facilitator van het samen zijn. Men kan samen een spelletje doen wat op natuurlijke wijze gespreksonderwerpen aandraagt en natuurlijk spelplezier geeft.
Nog leuker wordt het als men samen aan een “Familieboek” op de BrainTrainerPlus begint. Een functie op de BrainTrainerPlus waar men vooraf foto’s kan uploaden via de BTP site, die men dan tijdens de bezoeken gezamenlijk bespreekt en op de machine van bijschriften voorziet. Het reminisceren wordt daarbij gestimuleerd, gesprekken volgen op natuurlijke wijze en er ontstaat een blijvende herinnering aan een vol leven. Alle bezoekers van een bewoner kunnen hier aan mee werken en zeker ook kleinkinderen beleven hier plezier aan wat in veel gevallen de bezoekfrequentie en bezoekduur op kan voeren.

Geheugen spellen

Op de BrainTrainerPlus™ vindt u meer dan 30 spellen en quizzes waarmee uw familielid het geheugen en de hersenactiviteit kan stimuleren. De spellen beginnen simpel maar zijn er in meerdere niveaus. Er kan per gebruiker een eigen account worden gemaakt zodat ieder spelletje telkens op het juiste niveau start. Zo krijgt de gebruiker nooit het gevoel slecht te presteren.

De spellen en quizzen zijn prima om zelf te spelen, maar kunnen ook heel goed samen gespeeld worden. Met een kleinkind bijvoorbeeld.

Uw eigen quiz

Met de BrainTrainerPlus™ kunt u ook zelf een quiz maken. Dit doet u heel simpel via de btp.nl website. Klik daar op ‘zelf quiz maken’. Nu kunnen u én andere familieleden of vrienden vragen verzinnen. Dit kan heel persoonlijk zijn, zoals vragen over oude klasgenoten, familieleden of hobby's gecombineerd met foto’s. Of kies voor een regionale quiz die meer te maken heeft met de stad waarin uw familielid is opgegroeid. Bijvoorbeeld waar staat dit bekende beeld? Of welke rivier stroomt door onze stad? Na het afronden van de quiz kan de gemaakte quiz op een usb-stick gezet worden.

Persoonlijk familieboek 

Ook kan er een persoonlijk familieboek worden gemaakt op de BrainTrainerPlus™. Dit 'Levensboek' kan voortduren worden aangevuld met foto’s, muziekfragmenten en teksten. De BrainTrainerPlus™ onthoudt de ingevoerde gegevens en zo maken u en de andere familieleden het familieboek steeds uitgebreider en vollediger. Juist het schrijven van de onderschriften samen met opa, oma, vader of moeder is prettig om te doen. Uiteindelijk kunt u dit digitale boek ook uitprinten als ‘echt’ boek (PDF).

Alleen voor bewoners van zorgorganisaties

De BrainTrainer kan alleen worden gebruikt door mensen die in een zorgorganisatie verblijven. Particulieren kunnen echter wel een BrainTrainer kopen, mits deze als geschenk bedoeld is voor een bewoner van een zorgorganisatie. In dat geval wordt de BrainTrainer rechtstreeks bezorgd op het adres van de zorgorganisatie.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.