Bij mij doet ze dat nooit - Boek
0 Reviews | Review toevoegen

Dit boek is een verzameling van de wekelijkse blogs over moeilijke situaties die je tegenkomt als dementie je leven binnenwandelt. Het boek bevat tips om onbegrepen gedrag te kunnen beïnvloeden.

Standaard levertijd

2 - 5 werkdagen

€ 15,00
Prijs per deelnemer

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Waarom en voor wie

Mantelzorgers, verzorgenden en vrijwilligers 

Inhoud

Bij mij doet ze dat nooit is een praktisch en optimistisch boek en bevat een verzameling van korte verhalen over moeilijke situaties die je tegenkomt als dementie je leven binnenwandelt. Het boek heeft een schat aan tips om onbegrepen gedrag van mensen met dementie te kunnen beïnvloeden. Met behulp van eenvoudige vaardigheden kun je de kwaliteit van leven van mensen met dementie en dat van jezelf verbeteren. Een steun in de rug voor zorgmedewerkers, partners en mantelzorgers.

In het boek staat de naaste van iemand met dementie centraal. We beschrijven herkenbare situaties en prikkelen de lezer om mee te denken over oplossingen in de situaties die niet altijd makkelijk zijn.

De titel van het boek zal veel mensen die betrokken zijn in de (ouderen)zorg bekend in de oren klinken. Heel regelmatig, als situaties van onbegrepen gedrag van mensen met dementie besproken worden, horen we deze uitspraak. Niet altijd wordt door de omgeving (familie- of teamleden) positief hierop gereageerd. Soms vinden we die ander dan een betweter, soms voelen we onszelf tekort schieten. Maar het betekent eigenlijk dat deze persoon de sleutel heeft tot een oplossing. We benadrukken in dit boek dat je juist elkaar in dit soort situaties nodig hebt; samen sta je sterk, leer van elkaar.

Het boek is gebaseerd op de blogs die wij wekelijks schrijven op de verschillende social media. Op veler verzoek zijn deze blogs nu gebundeld en tot een verhaal gemaakt. ‘Bij mij doet ze dat nooit’ is een logisch vervolg op ons eerste boek ‘De dementie van Jet en Harrie’.

De auteurs

Geschreven door Jan van der Hammen en Barbara Oppelaar van ervarea. 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
9789082432459
Auteur
Jan van der Hammen, Barbara Oppelaar
Uitgeverij
De Vrije Uitgevers
Laatst bekeken producten