Arie in Wonderland - van winnen en verliezen in de vrije val tussen Asperger en Alzheimer
Arie in Wonderland - van winnen en verliezen in de vrije val tussen Asperger en Alzheimer
0 Reviews | Review toevoegen

Persoonlijk relaas van een dochter met een vader. Een moeilijke relatie tussen beiden, die verandert door de Alzheimer van vader. Lees-leef mee met dochter en vader in het proces.

Standaard levertijd

5 werkdagen

€ 22,49
Prijs per boek

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Samenvatting

Een persoonlijk relaas van een dochter met een vader. Een moeilijke man, niet in de laatste plaats voor zichzelf. Een moeilijke relatie, doordat de dochter niet van de Asperger van de vader afwist. En als ze dit weet, is er de Alzheimer die de relatie verandert. Het gaat meer en meer stromen tussen hen. Het proces van Alzheimer kent verdrietige kanten. Heel verdrietige kanten. Maar ook mooie. Heel mooie. Maak kennis met de wondere wereld van Alzheimer. Lees-leef mee met de dochter en haar vader in het proces.

Een dochter met een vader met Alzheimer, dat is Agnes Ooms uit Utrecht. Maar zij en haar vader zijn zoveel meer dan dat: zij is schrijfster, hij bewoner van zijn eigen Wonderland. Agnes schrijft over wat ze bij haar vader ziet, zijn beleving en emoties, maar ook de hare. “De pijn, het verdriet, maar zeker ook de mooie en goeie momenten. Want die zijn er. Het zijn koestermomenten.” Ondanks het verdriet van het ‘kwijtraken’, is de relatie tussen vader en dochter meelevend en hartverwarmend.

Over de auteur

Agnes Ooms (1968) heeft haar leven lang een ingewikkelde relatie met haar vader. Pas zes jaar geleden bleek dat haar vader Asperger had. Voor Agnes vielen puzzelstukjes op hun plek. Niet lang daarna kreeg haar vader de diagnose Alzheimer. Agnes probeerde mee te vallen in dit bizarre proces in het hoofd van haar vader. Om dit voor zichzelf te ordenen en op een makkelijke manier met anderen te delen, ging ze schrijven over haar belevingen.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

ISBN
: 9789402235456
Auteur
: Agnes Ooms
Kaft
: Paperback
Uitgever
: Boekenscout