Kom naar Jaarevent Deltaplan Dementie 2018:

Maandag 19 november, Beatrix Theater Utrecht

Onder het motto 'De Kunst van Samen' vindt op maandag 19 november de 5e editie van het Jaarevent Deltaplan Dementie plaats. Ook dit jaar bent u welkom in het Beatrix Theater in Utrecht voor een veelzijdig dagprogramma met dit jaar extra aandacht voor positieve invloed van kunst en cultuur op mensen met dementie. Deze bijzondere editie van het jaarevent wilt u niet missen. Een programma boordevol informatie, inspiratie, workshops, exposities, ontmoeting en meer. Klik op de foto, check het programma en schrijf u nu in!

  informatie en aanmelden  

Meld je aan voor de workshop - Creëer een stimulerende leefomgeving met de Brein-Omgeving Methodiek™ (15:00 - 16:00)

Jacqueline Rempt (Eigenaar Dementie-winkel.nl en lid BreinCollectief) en Sigrid van der Sar (coach Brein-Omgeving Methodiek™bij zorgorganisatie Livio)

De Brein-Omgeving Methodiek™ is ontwikkeld door dr. Anneke van der Plaats. Het gedrag van mensen met dementie wordt naarmate de dementie vordert steeds meer afhankelijk van ‘De Omgeving’. Een ongunstige omgeving speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van niet begrepen (probleem)gedrag.

Een Brein-Omgeving Coach begeleidt teams binnen zorgorganisaties (extramuraal & intramuraal) om de leefomgeving en invloed op gedrag beter te observeren. Zij bepalen wat ‘hersenkundig’ gunstig en ongunstig is en hoe zij de omgeving aan kunnen passen om het gevoel van welbevinden bij mensen met dementie te vergroten. Met vooral gunstige, doelgerichte ‘prikkels’ kunnen zij de fysieke omgeving en de dagelijkse gang van zaken intuïtief beter begrijpen. Stress vermindert en hun gedrag wordt adequater. De zorg wordt ook als minder belastend ervaren.

Ontdek hoe u binnen uw organisatie een stimulerende leefomgeving voor mensen met dementie kunt creëren.
    23-10-2018 00:00