Deelnemers gezocht voor onderzoek naar koken in de thuissituatie bij dementie

Product dat koken zal vergemakkelijken

Hannah van de Ven ontwikkelt voor haar afstudeerproject Food Innovation aan de HAS Hogeschool een product dat het koken zal vergemakkelijken voor mensen met beginnende dementie in de thuissituatie. Een bijzonder mooi onderwerp en initiatief. Wij hopen dat veel mensen de moeite nemen om mee te doen.

"Het idee om hier iets mee te doen kwam nadat mijn moeder afgelopen zomer de diagnose vroegtijdige Alzheimer heeft gekregen, hoewel het aankwam als een enorme klap, vielen er ook veel dingen op zijn plek. Zo ook het koken, dat gaat niet meer als van ouds het aantal handelingen in de juiste volgorde met de juiste hoeveelheden is soms een hele uitdaging. "Maar het opgeven van koken, dat nog lang niet!" zegt ze dan. Het te ontwikkelen product zal het koken niet overnemen, maar juist op een leuke manier helpen bij het bereiden van het avondeten."

Doe mee aan de enquête

Heeft u zelf beginnende dementie, een naaste met dementie of heeft u zelf veel ervaring met mensen met dementie in de thuissituatie, dan bent u de juiste persoon om de volgende enquête in te vullen.  

  begin enquête   

Staat u open voor een interview?

Herkent u u zichzelf in de ervaring die Hannah met haar moeder heeft of herkent u dit als naaste, en staat u ook open voor een interview met Hannah? Stuur dan een email naar h.vdven@student.has.nl
    20-10-2017 00:00